Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kelias, kuris neveda į šventyklą

Įvairios mintys apniko skaitant Algio Liepinaičio straipsnį: „Ar reikės Lietuvos Bažnyčiai surengti atskirą tūkstantmečio minėjimą?“ ir redakcijos vedamąjį „XXI amžiui – penkiolika metų“ („XXI amžius“, 2005 09 09).

Pirmame straipsnyje rašoma, kad Vyriausybė planuoja minėjime nepriminti Lietuvos Bažnyčios, tarsi per praėjusį tūkstantmetį Lietuvos Bažnyčia neegzistavo. Neįtraukti į minėjimą Pažaislio vienuolyno. Vedamajame redakcija skundžiasi laikraščio „XXI amžiaus“ vienišumu, Lietuvos Bažnyčios hierarchų dėmesio stoka.


Jaunųjų maldininkų kelionės į atlaidus

Leipalingio maldininkai Marijampolėje

Gražus prieškario Lietuvos tikinčiųjų paprotys – lankytis artimiausiose parapijose vykstančiuose atlaiduose – okupacijos metais buvo varžomas. Ypač persekiojamas buvo jaunimas. Todėl žmonių, vykstančių į susitelkimo maldai vietas, mažėjo. Šventoves lankydavo tik dvasininkai, stiprūs, nepalaužiamos valios, Viešpaties galia pasikliaujantys žmonės.


Šviesios ir tamsios spalvos Žemaitijoje

Tytuvėnų gyvojo rožinio kalbėtojų vadovės T.Barkauskienės, organizatorių G.Giedrienės ir T.Arkušauskienės iniciatyva buvo surengta ekskursija į Žemaitiją. Pirmiausia visus nustebino Kretinga. Šiame mieste daugiau kaip prieš 200 metų Dievui ir žmonėms tarnavo garsus žemaitis pranciškonas tėvas Ambraziejus Pabrėža. Ir šiandien jo kapas gausiai lankomas, nes jam priskiriamos šventojo savybės dėl griežtos gyvenimo regulos, nusižeminimo ir kuklumo. Kapo koplyčioje meldžiamasi ir prašoma užtarimo. Už išklausytas maldas tikintieji atneša gėlių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija