Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dievas, ciesorius ir Bažnyčia

Arkivyskupas Sigitas TAMKEVIČIUS

Homilija Kauno Arkikatedroje
Bazilikoje, pasakyta spalio 16 dieną

Nūdienos žmogus labai dažnai nori išvengti bet kokių pareigų. Jis nenori įsipareigoti nei Dievui, nei jokioms valdžioms. Krikščionio laikysena privalo būti kitokia. Kai fariziejai klastingai klausė Jėzų: „Mokytojau, kaip manai: valia mokėti ciesoriui mokesčius ar ne?“ (Mt 22), šis atsakė: „Atiduokite, kas ciesoriaus, ciesoriui, o kas Dievo – Dievui“. Taigi turime pareigų ir valdžiai, ir Dievui.


Vilniaus Arkikatedros varpinę vėl puošia atnaujintas kryžius

Ant Vilniaus Katedros varpinės
sugrįžta restauruotas 300 lapelių
aukso folijos padengtas
trijų metrų skersmens kryžius
Vladimiro Gulevičiaus (ELTA) nuotrauka

Vilniaus Arkikatedros varpinei sugrąžintas restauruotas 300 lapelių aukso folijos padengtas trijų metrų skersmens kryžius.

„Atnaujintas, paauksuotas ir kupoliukas, ant kurio buvo pritvirtintas kryžius. Jau matyti ir naujai vario skarda uždengtas varpinės viršus. Nuėmus pastolius visu gražumu suspindės miestiečių ir sostinės svečių susitikimo širdis - mūsų katedros varpinė“, - džiaugėsi Arkikatedros administratorius kun. Ričardas Doveika.


Tikybos mokytojai gilina žinias

Kun. Kęstutis Pajaujis pateikė
seminaro dalyviams daug žinių
apie Mariją. Sėdi (iš kairės):
Gargždų klebonas kan. Jonas
Paulauskas, šalia - Švietimo
skyriaus vyr. specialistė
Teresė Vaičiulienė

Klaipėdos rajono tikybos mokytojai spalio viduryje rinkosi į antrąjį šiais mokslo metais metodinį seminarą Gargžduose. Šio seminaro tikslas buvo pagilinti žinias apie Švč. M.Mariją, jos misiją mūsų išganymo istorijoje.

Seminarui vesti pasikvietėme Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos dėstytoją kun. pedag. lic. Kęstutį Pajaujį. Žinojome, kad jis yra didis Švč. M. Marijos mylėtojas, aktyvus pamaldumo į Ją platintojas. Seminaro tema buvo „Marijos vaidmuo istorijos eigoje“.


Šventovę sergėja kaip savo namus

Atėję į Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčią, tikintieji pastebi šviežiai lakuotas grindis. Priešais altorių paklotas naujas kilimas, nupirktas 27 metrų ilgio kiliminis takas. Ištiestas per šventovės vidurį, jis suteiks jai iškilmingumo. Susirūpinta ir skardiniu stogu. Jis valomas nuo rūdžių bei kitokių nešvarumų. Stogo paviršius bus padengtas naujais dažais.


Pastoracinių studijų savaitė Drezdeno-Meiseno vyskupijoje

Spalio pradžioje Vokietijoje vyko pastoracinių studijų savaitė.

Projekte „Socialinis darbas su jaunimu“ dalyvavo penkiolika Lietuvos atstovų. Ukmergės dekanatui atstovavo dekanas kun. Gintautas Kabašinskas, dekanato ir metodinio centro vadovė Ramutė Sakalauskienė. Šią kelionę organizavo Vilniaus ir Kauno arkivyskupijų jaunimo centrai.


Pirmąkart paminėjo Šv. Luko – gydytojų globėjo dieną

Spalio 18 dieną Bažnyčia mini gydytoją, apaštalo Pauliaus palydovą ir evangelistą šv. Luką. Kauno medicinos universiteto klinikų bendruomenė nuo šių metų šv. Velykų turi šio šventojo vardu pavadintą koplyčią. Antradienį Šv. Luko koplyčioje šv. Mišias už gydytojus, slaugos personalą ir jų pacientus aukojo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija