Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šventovę sergėja kaip savo namus

Atėję į Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčią, tikintieji pastebi šviežiai lakuotas grindis. Priešais altorių paklotas naujas kilimas, nupirktas 27 metrų ilgio kiliminis takas. Ištiestas per šventovės vidurį, jis suteiks jai iškilmingumo. Susirūpinta ir skardiniu stogu. Jis valomas nuo rūdžių bei kitokių nešvarumų. Stogo paviršius bus padengtas naujais dažais.

Tai dalis darbų, kuriuos sugebėjo nuveikti bažnyčios rektorius kan. Bronius Antanaitis. Atšventęs savo 80 metų jubiliejų ir įkopęs į devintą dešimtmetį, jis nestokoja jėgų ir energijos. Kanauninkas tarsi nejaučia jo pečius užgulusios metų naštos. Retai kada jį matysi žingsniuojantį, vis vos ne tekinom. Didelis jo nuopelnas, kad šventovė turi naujus vargonus. Dabar ne gėda į ją pasikviesti koncertuoti šlovę šalyje ir pasaulyje pelniusius menininkus. Darniai skamba varpai, kuriuos dovanojo vokiečių kunigas geradaris Gerhardas Langė. Jų parvežimu ir pastatymu rūpinosi kanauninkas B.Antanaitis. Šventovės naktį nebegaubia tamsa: įrengta tobula jos apšvietimo sistema, kuri suteikia ne vien jaukumą bažnyčiai, bet ir saugumą praeiviams. Nemenka dalis darbų čia atlikta ir tikinčiųjų aukomis. Kan. B.Antanaičiui dirbant Švč. Trejybės bažnyčios rektoriumi, Nepriklausomybės aikštėje iškilo ne vienas meniškas paminklas.

Būdamas taupus, jis protingai naudoja tikinčiųjų aukotas lėšas. Kanauninkas važinėja senutėliais „Žiguliais“ ir nesako, kad tai yra prasta susisiekimo priemonė. Brandaus amžiaus sulaukęs, jis yra ištikimas katalikiško spausdinto žodžio gerbėjas ir skleidėjas. Kan. B.Antanaitis – aktyviausias „XXI amžiaus“ platintojas. Jam gelia širdį, žinant, jog tarp jaunimo populiariausi smurtą ir žudynes aprašinėjantys laikraščiai.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija