Atnaujintas 2005 lapkričio 4 d.
Nr.83
(1384)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Mirusieji primena, kad ir mūsų žemiškoji kelionė suka pabaigos link

Sostinės Antakalnio kapinėse
kardinolas Audrys Juozas Bačkis
aukojo šv. Mišias už visus mirusiuosius
Olgos Posaškovos (ELTA) nuotrauka

Mes galime padėti mirusiems, kurie tebėra nuskaistinimo vietoje, o jie primena mums, gyviesiems, kad ir mūsų žemiškoji kelionė, kad ir kokia ilga dar atrodytų, iš tiesų suka pabaigos link, antradienį sostinės Antakalnio kapinėse aukotose šv. Mišiose už visus mirusiuosius sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. „Viso pasaulio tikintieji šiandien prisimena į Amžinybę iškeliavusius savo brolius ir seseris. Šiomis dienomis ypatingu būdu vyksta keliaujančios ir kenčiančios Bažnyčios susitikimas, sustiprinama bendrystė, besireiškianti mirusiųjų prisiminimu ir malda už tuos, kuriems dar jos reikia, kurie dar nėra nusivalę žemiškos kelionės dulkių ir kenčia skaistykloje.


Pasilik su mumis, VieŠpatie!

Arkivyskupas Sigitas TAMKEVIČIUS

Pasilik su mumis, Viešpatie! Jau vakaras arti (Lk 24, 29) – šiais Kristaus mokinių žodžiais Jonas Paulius II, paskelbdamas Eucharistijos metus, pradėjo savo apaštališkąjį laišką „Mane nobiscum Domine“. „Pasilik su mumis, Viešpatie!“ – šiuo primygtiniu kvietimu du mokiniai, Prisikėlimo dienos vakarą keliavę į Emausą, kreipėsi į prie jų prisijungusį Pakeleivį. Šis Pakeleivis tarsi šviesos spindulys nušvietė nerimo ir baimės kupinas mokinių širdis. Laužant duoną, mokiniai atpažino Jėzų ir suvokė, kodėl degė jų širdys, kai pakeliui į Emausą jiems kalbėjo šis Nepažįstamasis.


Karmelitai – tai žmonės, kurie stengiasi įsiklausyti

Grupės „Kelionė“ vadovas
Gintaras Razgus atsisveikindamas
įteikia tėvui Benui Volbersui tradicinį
lietuviškos juodos duonos kepalą

Karmelitai nepamiršta savo bičiulių Lietuvoje ir retkarčiais vis atvyksta su jais susitikti. Net savaitę Šiauliuose viešėjo tėvas Tjeu Timermansas, atsakingas už karmelitų grįžimą į Lietuvą, bei Olandijos karmelitų provincijos provincijolas tėvas Benas Volbersas. Šiaulių vyskupijoje įsikūrusios karmelitų dvasingumo tarnybos nariai rūpinosi jų sutikimu, apgyvendinimu, organizavo susitikimus su tikinčiaisiais.


Pradedama nuolatinė Švč. Sakramento adoracija

Spalio 27 dieną Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius pasirašė dekretą „Dėl Eucharistijos nuolatinės adoracijos Kauno mieste“. Dekrete teigiama: „Atsiliepdami į Šventojo Tėvo Jono Pauliaus II bei jo įpėdinio Benedikto XVI raginimus, Eucharistijos metais daugiau dėmesio skyrėme sekmadienio šventimui bei Švenčiausiojo Sakramento adoracijai. Daug tikinčiųjų dvasiškai sustiprėjo, tuo prisidėdami prie Bažnyčios augimo. Todėl, siekdamas Kauno arkivyskupijos dvasinio atgimimo ir būdamas tvirtai įsitikinęs, jog tai įmanoma tik tuomet, jei daugelis tikinčiųjų atnaujins savo santykį su Eucharistija, nutariu 2005 m. lapkričio 3 d. Kauno mieste pradėti nuolatinę Eucharistijos adoraciją“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija