Atnaujintas 2005 lapkričio 9 d.
Nr.84
(1385)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Smurto protrūkis Prancūzijoje.
Kas kaltas?

Petras KATINAS

Šimtai prancūzų paryžiečių
protestavo prieš pavojingus
ir brangiai kainuojančius
imigrantų riaušininkų veiksmus
EPA-ELTA nuotrauka

Jau dvi savaites Prancūzijos sostinės Paryžiaus priemiesčiuose liepsnoja parduotuvės, policijos būstinės, gyvenamieji namai, o ypač automobiliai. Vien naktį iš praėjusio šeštadienio į sekmadienį sudeginta per tūkstantį tris šimtus automobilių, o kitą naktį – net pusantro tūkstančio. Automobiliai jau deginami ne tik Prancūzijos sostinės priemiesčiuose, bet ir Paryžiaus centre. Tai kelia paniką turistams, kurių Paryžiuje niekada netrūksta.


Ne ekstremistai kalti

Rusijos prezidentas V.Putinas, gynybos ministras S.Ivanovas, jau nekalbant apie generalinio štabo ir VRM bei FSB generolus, nepaliauja juokinti ir stebinti pasaulio skelbdami apie baisų „teroristą“ Nr. 1, dargi pavojingesnį už Osamą bin Ladeną, čečėnų karo vadą Šamilį Basajevą. Kalbant apie O. bin Ladeną, tai netgi kyla abejonių, ar iš viso tokio esama, o Š.Basajevas dalija interviu nežinia kokiais keliais pas jį pakliūvantiems laikraščių ir televizijų žurnalistams. Taigi toks galingas yra Rusijos priešas, tarsi koks Napoleonas ar Hitleris.


Vilties prošvaistė

Inteligentiškasis, nesusitepęs jokiais korupciniais skandalais, niekad nebuvęs valdžioje, išskyrus tą 1990-1994 metų Baltarusijos laisvėjimo ir demokratinių permainų laikotarpį buvęs Gardino meru, patriotas ir provakarietiškas – tokiais žodžiais Vakarų, negi Rusijos žiniasklaida apibūdina Baltarusijos opozicijos kandidatą 2006 metų prezidento rinkimuose Aleksandrą Milinkievičių.


Rinkimai klastočių fone

Petras KATINAS

Opozicinio bloko „Azadli“ („Laisvė“)
atstovas Alis Kerimlis sakė nė kiek
neabejojantis, jog rinkimų
rezultatai bus suklastoti
EPA-ELTA nuotrauka

Su nepaprastu dideliu susidomėjimu buvo laukiama praėjusį sekmadienį įvykusių Azerbaidžano mili medžliso (parlamento) rinkimų. Jais labai domėjosi ne tik Maskvoje, bet ir Vašingtone bei Briuselyje. Neatsitiktinai rinkimų Azerbaidžane stebėti buvo pasiųsta apie pusantro tūkstančio stebėtojų iš įvairių šalių. Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos atstovai prieš rinkimus ne kartą reiškė savo susirūpinimą, jog yra realus pavojus, kad dabartinė vyriausybė su prezidentu Ilchamu Alijevu priešakyje suklastos rinkimus savo naudai. Tuo labiau kad prieš pat rinkimus saugumo pajėgos ir policija įsiveržė į kelių opozicijos partijų rinkimų štabus ir areštavo keletą šių partijų aktyvistų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija