Atnaujintas 2005 lapkričio 11 d.
Nr.85
(1386)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Lietuvių katalikų misija Dubline burs lietuvius

Lietuviai po šv. Mišių Airijos
sostinės Dublino Šv. Andrejaus
bažnyčioje su savo ganytojais

Spalio 30 dieną lietuvius katalikus aplankė prelatas Edmundas Putrimas, Lietuvos Vyskupų Konferencijos delegatas užsienio lietuvių sielovadai. Šv. Mišiose Šv. Andrejaus bažnyčioje Dubline dalyvavo ir Dublino arkivyskupas Diarmuidas Martinas bei parapijos, kurioje glaudžiasi lietuvių katalikų misija Dubline ir kol kas visoje Airijoje, klebonas kun. Pedis Boilis (Paddy Boyle).

Į šv. Mišias lietuvių susirinko per du šimtus, tarp jų – Airijos lietuvių bendruomenės atstovai iš Dublino ir Korko. Prel. E.Putrimas buvo pagrindinis šv. Mišių celebrantas, todėl Mišios vyko lietuvių kalba. Per pamokslą prelatas padėkojo Dublino arkivyskupui už visokeriopą paramą ir supratimą įsteigiant lietuvių katalikų misiją Airijoje ir sudarytas sąlygas apaštalauti vasario mėnesį atvykusiam Telšių vyskupijos kunigui Egidijui Arnašiui. Savo ruožtu kreipdamasis gausiai susirinkusius tikinčiuosius, prelatas paragino vietos lietuvius katalikus kuo gausiau burtis prie šios misijos, kad jie išlaikytų savo tikėjimą, tautiškumą ir lietuvišką bendruomeniškumą. Prelato pamokslas ne kartą buvo nutrauktas pritarimo plojimais.

Arkiv. D.Martinas, kalbėdamas šv. Mišių pabaigoje, pasidžiaugė susirinkusiais Dublino lietuviais ir pažadėjo visokeriopą pagalbą – jų dvasiniams poreikiams ir reikalams.

Po šv. Mišių buvo padaryta bendra susirinkusiųjų nuotrauka. Toliau bendravimas tęsėsi prie vaišių stalo. Daugelis galėjo artimiau pabendrauti ir su prel. E.Putrimu, Dublino arkiv. D.Martinu, su Lietuvos ambasados atstovais Dubline ir su ambasadore Izolda Brickovskiene.

Po ilgo pabendravimo vėlai vakare išsiskirstė į savo namelius paskutiniai susirinkę misijoje lietuviai. Spalio 31 dieną prelatas E.Putrimas toliau lankė vietos lietuvius.

Kun. Egidijus Arnašius,
Lietuvių katalikų misijos
administratorius Dubline (Airija)

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija