Atnaujintas 2005 lapkričio 30 d.
Nr.90
(1391)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dėl Lietuvos Respublikos ministro pirmininko Algirdo Brazausko

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos pareiškimas

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija (LKDP) įdėmiai seka įvykius, susijusius su Lietuvos Respublikos ministro pirmininko A.Brazausko šeimos verslo skandalu. Skandalai, susiję su premjero A.Brazausko šeimos valdomu turtu, neabejotinai daro neigiamą įtaką Lietuvos valstybei, mažina jos autoritetą pasaulio kontekste. Visi pastarųjų savaičių įvykiai liudija, kad Lietuvoje tam tikra šalies politinio elito dalis, nejausdama jokios atsakomybės už savo veiksmus, labiau rūpinasi savo asmeniniu bei Premjero šeimos verslu negu valstybės reikalais, itin stokoja politinės valios ir politinės kultūros. LKDP nemano, kad kilęs skandalas dėl A. Brazausko šeimos verslo reikalų yra sureikšminamas. Priešingai, LKDP pozityviai vertina tai, kad ir žiniasklaida, ir politikai, ir šalies vadovai nedviprasmiškai išsako savo nuomonę, neneigdami galimos korupcijos grėsmės, ir nepritaria tokiai A.M.Brazausko pozicijai, kai jis nuo visuomenės akivaizdžiai slepia savo žmonos didelio turto įsigijimo aplinkybes.

LR Ministras Pirmininkas šiame skandalo kontekste akivaizdžiai demonstruoja nepagarbą Lietuvos piliečiams, nepagarbą demokratijos normoms ir vertybėms. Taip pat netoleruotini LR Seimo daugumos veiksmai, atsisakant suformuoti Seimo laikinąją komisiją skandalui tirti. Akivaizdu, kad Premjeras turi ką slėpti, jei bijo liudyti Seimo komisijai. Apmaudu, kad LR Seimas, kaip įstatymus leidžianti ir jų įgyvendinimą prižiūrinti institucija, pats ignoruoja ir pamina teisingumą. Tai turėtų būti neįmanoma normalioje demokratinėje, teisinėje valstybėje.

LKDP mano, kad LR ministras pirmininkas A.Brazauskas privalo nedelsiant atsistatydinti, o šalies teisėsaugos institucijos išsamiai ištirti visus su skandalu susijusius klausimus bei apie rezultatus informuoti šalies visuomenę.

Vincentas LAMANAUSKAS,
LKDP pirmininkas

Angelė RAUDIENĖ,
LKDP Valdybos pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija