Atnaujintas 2005 lapkričio 30 d.
Nr.90
(1391)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Sugrįžo šv. Jurgio skulptūra

Šv. Jurgio skulptūrą atkūrė
skulptorius iš Marijampolės
Kęstutis Balčiūnas

Baigiamą rekonstruoti prekybos galerijos „Grand Duke Palace“ pastatą jau puošia didinga skulptūra, vaizduojanti šv.Jurgį, raitą ant žirgo, ilga ietimi duriantį drakoną. Ši realistinio stiliaus skulptūra nuo seno buvo tarsi sostinės Gedimino prospekto vizitinė kortelė.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį į sostinę iš Marijampolės atvežta daugiau kaip toną sverianti trijų dalių skulptūra lietingą pirmadienio rytą buvo užkelta ant buvusio „Vilniaus“ viešbučio stogo ir pritvirtinta ant postamento priešais didįjį pastato kupolą iš Gedimino prospekto pusės.


„Kas juoda, nugrimzta…“

Poetė Aldona Elena Puišytė
Zenono BALTRUŠIO nuotrauka

Ko gero, šie ir tolesni poetės Aldonos Elenos Puišytės eilėraščio žodžiai „…vien meilės šviesa…“ tinka ne tik daugiasluoksnei jos kūrybai apibūdinti, bet ir poetės eilėraščių rinktinės „Palaimink žodį ir aidą“ sutiktuvių lapkričio 22-ąją Maironio lietuvių literatūros muziejuje nuotaikai nusakyti. Ne be reikalo muziejaus direktorė, poetė ir prozininkė Aldona Ruseckaitė sakė, jog svarbiausia šio vakaro viešnia – balta ir graži A.E.Puišytės knyga, kuri ją šviesiai nuteikė. Būtent nuteikė, o ne nustebino, nes apie poetės talentą seniai žinojusi.


Moterys iš tautos legendų

Benjaminas ŽULYS

Knygos pristatymas Vilniaus
paveikslų galerijoje. Iš kairės:
dr. Ina Dagytė, Auksė
Ramanauskaitė-Skokauskienė
ir knygos autorė prof. Ona Voverienė

Skatina semtis tvirtybės

Lietuvoje yra žinoma daug tautos patriotų, sunkiais carizmo laikais nešusių į žmones lietuvišką žodį, o sovietinės okupacijos metu kovojusiais už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Tarp patriotų, kovojusių už Lietuvos ateitį, buvo ir nemažai moterų, ėjusių vienoje gretoje su savo vyrais, vaikais, tėvais, broliais, nepabūgusių sunkiai pakeliamų gyvenimo sąlygų, nepalūžusių per tardymus, kankinimus, Sibiro tremtyje, tačiau apie tas iškilias moteris buvo žinoma palyginti nedaug.


Baigtas didžiausio Lietuvos geležinkelio tilto remontas

Didžiausiu Lietuvos geležinkelio
tiltu vėl vyksta eismas

Po penkerių metų Raseinių rajone užbaigtas Lyduvėnų geležinkelio tilto per Dubysą remontas, kainavęs 4,5 mln. litų.

Šis Radviliškio-Pagėgių geležinkelio ruožo inžinerinis statinys yra ilgiausias ir aukščiausias tiltas Lietuvoje ir vienas didžiausių geležinkelio tiltų Europoje. Jo ilgis – 599 metrai, aukštis – 42,5, o plotis – 4,5 metro.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija