Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prieštaravimai prigimčiai

Kardinolas Audrys Juozas Bačkis
Roko Medonio (ELTA) nuotrauka

Homoseksualizmą Bažnyčia traktuoja kaip tapatumo stoką ir iškrypimą, todėl tokie asmenys negali būti prileidžiami prie kunigystės, komentuodamas Vatikano dokumentą apie kunigystę ir homoseksualizmą Eltai sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

 

Praktikuojantiems homoseksualistams, vyrams su „giliai įsišaknijusiu“ polinkiu į homoseksualizmą ir tiems, kurie remia gėjų kultūrą, turėtų būti uždrausta tapti katalikų kunigais, sakoma Vatikano dokumente. Ar tai reiškia, kad iki šiol tokie asmenys galėjo siekti kunigystės?


Bažnyčia smerkia homoseksualius santykius

Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, paklaustas, kaip Bažnyčia vertina homoseksualius santykius, atsakė: „Bažnyčia, taip pat ir aš, gerbia bet kurį žmogų, nes mes, ateidami į šitą Viešpaties pasaulį, ne patys nustatome savo orientaciją. Todėl ar jis hetero, ar homo – vis vien Dievo kūrinys. Visa esmė – kaip jis toliau elgiasi. Bažnyčia iš tikrųjų smerkia homoseksualius santykius. Kadangi ir Šventajame Rašte, ir Bažnyčios mokyme tai yra prieš prigimtį. Todėl nepritariu ir niekada nepritarsiu. Nepaisant to, kad esame Europos Sąjungoje“.


Ne visi projektai atitinka reikalavimus

Parodos-konkurso, skirto Kauno Prisikėlimo bažnyčiai dekoruoti, rezultatų aptarimas-konferencija

Kauno architektų namuose dvi savaites visuomenei buvo pristatyta Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios dekoravimo darbų paroda. Komisija lapkričio 29 dieną priėmė sprendimą – įvertino parodoje-konkurse dalyvavusių menininkų darbus. Komisiją sudarė architektų, kunigų, meno žinovų grupė, beje, nelabai norėjusiųjų prisistatyti publikai. Gal tai galėtų būti neužtikrintumo savo nuomone ar objektyvumo stokos reiškinys? Nepaisant to, taip pat ir neigiamo požiūrio į žurnalistų dalyvavimą konferencijoje, komisijos nariai sklandžiai dėstė savo nuomones klausytojams, tarp kurių buvo kunigų, menininkų ir tiesiog tikinčiųjų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija