Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Suosto bažnyčia laukia paramos

Biržų rajono Suosto Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčios klebonas kun. Henrikas Bernatovičius kreipiasi į visuomenę dėl šios bažnyčios darbų finansavimo.

Būtinybė atstatyti bažnyčią iškilo, kai nelaimingo atsitikimo metu medinis bažnyčios statinys 2001 metais sudegė. Prieš metus buvo gautas rajono savivaldybės leidimas statyti naują bažnyčią. Už parapijiečių ir kitų rajono gyventojų suaukotus pinigus – apie 12 tūkst. litų – K.Tamošėčio firma „Nadruva“ parengė naujosios bažnyčios projektą. Atlikti geodeziniai darbai, šventoriaus inventorizacija. Jau pakloti pamatai, padėtas kertinis akmuo, kuriuos pašventino Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Praeitų metų rudenį ARB „Agluona“ pradėjo naujos bažnyčios atstatymo darbus. Dabar UAB „Nuosvyra“ mūrija sienas, atlieka kitus darbus.

Ir toliau renkamos aukos, prašoma pagalbos iš vyriausybinių bei kitų organizacijų. O tų lėšų reikia nemažai. Vien už sienas reikia mokėti 35 tūkst. litų, už stogą – 47 tūkst., dar 15 tūkst. – pridėtinės vertės mokestis valdžiai. Ypač svarbu stogas, be kurio į vidų gali prilyti, prisnigti. Rajono savivaldybė statybai davė 15 tūkst. litų, Lietuvos Vyriausybė paskyrė 65 tūkstančius. Tai nemažai, tačiau šių lėšų naujajai bažnyčiai nepakanka. Laukiama dar geros valios žmonių, organizacijų paramos.

Dera prisiminti, kad Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčios šventoriuje palaidotas žymusis knygnešys Jurgis Bielinis, taip pat – pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos uošviai Antanas ir Marija Chadakauskai. (Beje, apie tai ši kapavietė niekuo nepaženklinta.)

Taip pat žinotina, kad Suosto kaime nėra viešų šarvojimo patalpų, nėra nė kultūros namų, bibliotekos, pašto, jau ketinama uždaryti ir pradinę mokyklą. Tad bažnyčia yra vienintelis dvasingumo, kultūros šaltinis, kuriame žmonės gali pasisemti doros ir dvasinės šviesos.

Norintiesiems paremti bažnyčios statybą:

Suosto Šv. Kryžiaus Išaukštinimo parapija,

kodas 191258723,

ats. sąskaita LT 477044060002491085,

SEB AB „Vilniaus bankas“ Biržų filialas,

už Suosto bažnyčios atstatymo darbus,

Suosto kaimas, Nemunėlio Radviliškio seniūnija, LT-41432 Biržų rajonas.

(Tel. 8 450 55374)

Parengė B. Ž.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija