Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Išvykos į maldingas vietas

Šilališkiai Kryžių kalne
su atsivežtu kryžiumi.
Jį laiko autorius šilališkis
Pranciškus Žiauberis

Buvo apie ką pamąstyti Kryžių kalne…

Šilalės parapijos tikintieji labai mėgsta išvykas į įvairias maldingas vietas. Noriai vykstama į Žemaičių Kalvariją ir Šiluvą. Šiemet net kelios šios parapijos tikinčiųjų grupės lankėsi Šiluvos atlaiduose. Vienoje išvykoje su Šilalės policijos komisariato darbuotojais dalyvavo Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonas dekanas kun. Stasys Toleikis, o su kita maldininkų grupe iš Šilalės ir Tūbinių parapijų vyko kun. Sigitas Valauskis. Kitos grupės dar vyko ir be kunigų.

Norint susiorganizuoti tokioms maldingoms išvykoms, būtinas išvykų organizatorius. Tuo jau daugelį metų rūpinasi ilgametė Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios darbuotoja Marytė Šerpytienė.

Neseniai šilališkių ir Balsių gyvenvietės tikintieji buvo išvykę į Šiaulių rajone esantį Kryžių kalną. Šios išvykos gidu buvo Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios kun. S.Valauskis. Niekam nepabodo ši ilgoka kelionė, nes kunigas kelionės metu su visais išvykos dalyviais kalbėjo rožinį, giedojo giesmes.

Ta pačia proga nuo Šilalės parapijos tikinčiųjų buvo nuvežtas medinis kryžius, kurį padarė šilališkis Pranciškus Žiauberis. Pastačius šį kryžių Kryžių kalne, jį pašventino kun. S.Valauskis. Apžiūrėję įspūdingai atrodantį ir nuolat besiplečiantį Kryžių kalną, paaukštinimą, kur jau Amžinybėn išėjęs popiežius Jonas Paulius II aukojo šv. Mišias, maldininkai pasuko į šalia esantį pranciškonų vienuolyną. Čia vienuoliai išklausė išvykos dalyvių išpažinčių ir drauge su šilališkiu kun. S.Valauskiu aukojo šv. Mišias už Šilalės parapiją. Šioms šv. Mišioms vadovavęs vienuolis pranciškonas pasakė pamokslą, pasidžiaugė, kad šilališkiai apsilankė Kryžiaus kalne ir vienuolyne. Jiems buvo trumpai papasakota ir apie šį vienuolyną.

Kun. S.Valauskio iniciatyva, grįžtant dar spėta užsukti ir į Šiauliuose esančią Šv. Petro ir Povilo Katedrą, joje pasimelsti. Bubiuose, gražiame gamtos kampelyje, visi susėdo bendriems pietums. Šis susėdimas visus itin maloniai nuteikė, nes buvo pasidalyta tuo, kas ką turėjo.

Po to, dar spėta pasigrožėti nuostabiai gražia Kurtuvėnų Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčia, pasikalbėta su šios bažnyčios klebonu. Nors į vidų ir neįeita, bet pasigrožėta ir Užvenčio Švč. Marijos Magdalietės bažnyčia.

Šios išvykos dalyviai yra dėkingi šilališkei bažnyčios darbuotojai M.Šerpytienei ir kun. S.Valauskiui, o už padarytą kryžių – P.Žiauberiui.

Žydrūnas PRANCKEVIČIUS

Šilalė

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija