Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tik niekam nesakyk!

Patirtis liudija, kad bet kokios paslapties išviešinimo ar paskalos išplitimo garantas yra jų įslaptinimas. Jei prie išsakytos žinios ar paskalos priduriama „tik niekam nesakyk“, būtinai bus pasakyta, paviešinta. Tvirtinimas, kad rankraščiai nedega, liudija tą patį parašytoms, paslaptimis ženklintoms žinioms. Iš tikrųjų, kas buvo kartą parašyta, juolab jei slapčiomis, anksčiau ar vėliau iškyla į viešumą. Iškyla būtinai, jei raštai slepiami, maskuojami, ypač jei slepiama neteisybė. Antai apie Molotovo-Ribentropo slaptuosius protokolus sužinojo ne tik valstybės, kurias tie protokolai lietė, sužinojo visas pasaulis, nes jie buvo slaptieji, slėpė didelę neteisybę.


Melas dėl karjeros

Lapkričio 20 dieną po V.Valentinavičiaus laidos LNK kanalu Rūta Grinevičiūtė vedė laidą „Paskutinė instancija“ apie konservatorių (A.Kubiliaus) „nuodėmes“, jų „grobuoniškumą“ ir kt.

Manau, ne mane vieną, bet ir daugelį susipratusių Lietuvos piliečių seniai stebina tai, kaip savo laidose dviveidžiauja R.Grinevičiūtė. Jos priešiškumas gėriui ir tiesai akivaizdus. Minėtoje laidoje jos postringavimai asocijavosi su sovietmečio KGB tardytojos elgesiu. Stebint jos laidas kyla klausimas, kiek piktosios jėgos jai moka honoraro už tai, kad tiesą iškeistų į juodą melą. Ir visa tai, aišku, daroma dėl karjeros, garbės, pinigų. Tik abejoju,ar tai – garbinga.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija