Atnaujintas 2005 gruodžio 7 d.
Nr.92
(1393)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gaspadorių šventė

Ukmergės rajono Liaušių kaimo kultūros namuose vyko smagi vakaronė, kurią organizavo Šešuolių seniūnijos Liaušių kultūros namų ir bibliotekos darbuotojai. Pirmiausia visi aplankė turtingą kalvystės ir molio dirbinių parodą, įsigijo gražių dirbinių. Kalvystės dirbinius parodai pateikė Petras Šimonis iš Šešuolių seniūnijos, o molio dirbinius - Igoris Robda. Vilnietė Roma Markauskienė pristatė savo ir anytos austų darbų: rankšluosčių, pagalvėlių, lovatiesių. Moteris papasakojo apie savo pirmuosius prisilietimus prie staklių, neapsakomą trauką ir meilę audimui, kurią perdavė jai darbšti anyta Stasė Markauskienė.

Gausiai savos gamybos patiekalais stalus nuklojo darbščios gaspadinės. Ūkininkė Danutė Gujienė iškepė dviejų aukštų tortą, pyragaičių, suspaudė saldų sūrį su razinomis. Neatsiliko ir mokytoja Apolonija Našlėnienė, kuri taip pat skanių sūrių meistrė. Komisija pirmąją vietą skyrė Liaušių bendruomenės stalo šeimininkėms, kurios pateikė nemažai patiekalų iš bulvių. Geriausio gaspadoriaus titulas atiteko Leonui Driukui.

„Gaspadinės ir gaspadoriaus diena 2005“ neapsiėjo be smagių dainų, šokių, atrakcionų, įvairių linksmybių. Susirinkusius žiūrovus linksmino Lyduokių kaimo kapela. Vakaronės metu buvo pagerbti ir apdovanoti gražiausių sodybų šeimininkai. Smagų renginį vedė Liaušių kultūros namų meno vadovė Danutė Darulienė, bibliotekos vedėja Monika Kurnickienė.

Daugiausia pastangų, išradingumo rengiant šventę įdėjo Liaušių kultūros namų renginių organizatorė Onutė Jonaitienė. Beje, ši moteris taip pat rūpinosi, kad būtų suremontuotas 15 metų neeksploatuotas pastatas, įvestas vandentiekis, rekonstruota šildymo sistema. Kultūros namų pastatas atgijo Ukmergės kultūros centro, Šešuolių seniūnijos, vietos verslininkų dėka.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija