Atnaujintas 2005 gruodžio 9 d.
Nr.93
(1394)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Rusija Čečėnijoje kariauja 11 metų

Rusija, pamynusi žmoniškumą, Bažnyčios mokymą, žmogaus teises, moralę, nuo 1994 m. gruodžio 11 d. kariauja nepriklausomoje Čečėnijos Respublikos Ičkerijoje. Per tą laiką išžudyta apie 250 tūkst. čečėnų, tarp jų apie 42 tūkst. vaikų, sunaikinta pramonė ir apie 80 proc. gyvenamojo fondo, valstybei padaryta žalos maždaug už 300 milijardų JAV dolerių. Vykdydami prezidentų B.Jelcino ir V.Putino genocidinę politiką, Čečėnijoje žuvo apie 40 tūkst. Rusijos karių.

Reikėtų prisiminti, kad SSRS 1944 m. vasario 23 d. ištrėmė visą čečėnų tautą. Per trylika tremties metų sunaikino 70 proc. čečėnų.

Istorijoje rašoma, kad Rusijos imperatoriaus Aleksandro II įsteigtu medaliu „Už Čečėnijos ir Dagestano užkariavimą“ buvo apdovanojami kariškiai, dvasininkai, medikai, valdininkai, dalyvavę užkariavimo mūšiuose ir ekspedicijose. 1857-1859 metais iš sidabro buvo pagaminta 147 tūkst. medalių. Medalio pavadinimas sako, kad Rusija Čečėniją užkariavo. Rusija pasauliui aiškina, kad Čečėnija yra Rusijos teritorija: Rusijos – SSRS vadovai visada pasižymėjo akiplėšišku melu, žmonių supriešinimu, intrigomis ir neapsakomu teroru.

Rusija Čečėnijoje išmėgina naujausias žudymo priemones, techniką, technologijas ir žudymo metodus, vykdo išdegintos žemės politiką. Čečėnijoje radiacijos fonas viršija leistiną normą, o kai kuriuose rajonuose net 800-1000 kartų. Apie 40 proc. naujagimių gimsta neišsivystę ir ligoti. Tokioje aplinkoje žmonės per 10 -20 metų gali susirgti sunkiai gydomomis ligomis, gali išmirti ir išsigimti vietos gyventojai ir bus suluošinti Rusijos šimtatūkstantinės kariuomenės kareiviai.

Daugelis pasaulio valstybių ir organizacijų vadovų, įžymybių, verslo magnatų ir daugybė žmonių užjautė ir suteikė paramą Jungtinėms Amerikos Valstijoms po 2001 m. rugsėjo 11-osios teroristų išpuolio žuvus apie 3000 žmonių; Rusijai po 2004 metų rugsėjo tragedijos Beslane žuvus apie 1000 žmonių, tarp jų 800 vaikų; Azijos valstybėms po 2004 m. gruodžio 26-osios cunamio žuvus apie 200 tūkst. žmonių.

Pasaulio valstybių, Jungtinių Tautų Organizacijos, NATO ir Europos Sąjungos vadovams žinoma, kad Rusija jau 11 metų vykdo genocidą Čečėnijoje. Bet jie negynė Čečėnijos Respublikos Ičkerijos ir neteikė čečėnams nei moralinės, nei materialinės paramos. Kokiomis vertybėmis vadovaujasi pasaulio didieji, užgoždami Čečėnijos nepriklausomybės kovą ir pataikaudami Rusijai?

Per pastaruosius dvejus metus Rusija Čečėnijoje organizavo vieną referendumą, du prezidentų rinkimus ir šiomis dienomis – parlamento rinkimus. Minėtų rinkimų, vykusių griežtai saugant Rusijos kariuomenei ir spec. tarnyboms, demokratinis pasaulis nepripažino.

Pasaulio ir valstybių teisėtvarkos institucijos neinicijavo nė vieno teisminio proceso Rusijos ir Čečėnijos problemoms aiškintis ir čečėnams apginti nuo agresoriaus. Čečėnija yra tapusi didžiųjų pasaulio valstybių vadovų politine įkaite.

Prisiminkime ir pagerbkime genocido aukas Čečėnijoje. Tikėkime, kad čečėnų tauta, ant Nepriklausomybės aukuro sudėjusi daug aukų, švęs pergalę.

Leonas KEROSIERIUS,
Čečėnijos Respublikos Ičkerijos
Nepriklausomybės rėmimo Vilniaus komiteto narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija