Atnaujintas 2005 gruodžio 21 d.
Nr.96
(1397)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Širdies ir muzikos bendrystė

Rūta JONUŠKIENĖ

Scenoje - Uteniškių mėgstama „Gija“,
vadovaujama Kęstučio Čiauškos

Utenoje didžiaisiais armonikų atlaidais vadinama Lietuvos kaimo kapelų ir liaudies muzikantų šventė „Linksmoji armonika“ paskutinį lapkričio savaitgalį į Utenos kultūros centrą sukvietė liaudiškąsias muzikavimo tradicijas puoselėjančius kolektyvus iš įvairiausių Lietuvos kampelių. „Visi keliai veda į Uteną“, - šmaikštavo muzikantai, jau šešioliktąjį kartą iš eilės atvežę uteniškiams skambių dainų, trankių polkų, ilgesingų valsų, subtilaus humoro ir gražių dvasinės bendrystės valandų.


Laureatai - profesorius ir literatas

Anykščių rajono tarybos posėdyje nuspręsta skirti penkių tūkstančių litų kultūros premiją dviem kraštiečiams. Savivaldybės įsteigta ir žinomos anykštėnės muziejininkės bei literatės Teresės Mikeliūnaitės (1928-1984) premija skiriama jau penktus metus. Tokia premija gali būti skiriama iš Anykščių krašto kilusiam asmeniui ar bendruomenės nariui ir grupei arba kolektyvui už reikšmingus darbus krašto kultūrai.


Adventinis susitikimas

Kačerginės jaunimas sveikino
svečius ir šiam renginiui prisiminti
įteikė žvakides. Dešinėje –
Marija Macijauskienė

Pušys, smėlio ir asfalto takai takeliai, neaukštas, anksti temstantis gruodžio pradžios dangus. Atrodo, ošiančios medžių viršūnės tarsi atneša iš tolybės, iš nebūties, šiame gražiame Kauno krašto kampelyje, Kačerginėje, gyvenusių, poilsiavusių, besigydžiusių ar trumpam į ją užsukusių ir, žinoma, čia kūrusių rašytojų Jono Biliūno, Vinco Mykolaičio-Putino, Vinco Stonio, nepriklausomos Lietuvos užsienio reikalų ministro ir vertėjo Juozo Urbšio, režisieriaus Antano Sutkaus ir kitų tautos šviesuolių balsus... Gruodžio 3-iąją jaukioje, originaliai papuoštoje Kačerginės pagrindinės mokyklos salėje su Kačerginės gyventojais susitiko poetė, memuaristė, žurnalistė Marija Macijauskienė, aktorius ir poetas Antanas Žekas, fotografas Ričardas Šaknys ir šių eilučių autorius.


Prasmingoje sueigoje pristatyta knyga

Kun. Emilis Jotkus ir poetas
Albinas Slavickas Sūduvos
klubo susirinkime
Zenono Šiaučiulio nuotrauka

Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Kauno pedagogų centre renkasi Sūduvos klubo nariai. Klubui vadovaujantis poetas Albinas Slavickas yra subūręs nemažą būrį Kaune gyvenančių kraštiečių. Be jų, čia atvyksta ir rajonuose gyvenantys sūduviečiai, užsuka aukštaičių, dzūkų, ir įvyksta labai malonus bendravimas.


Dramos teatras visada rimtas, bet visada gyventi rimtai - negalima

Doc.dr.Antanas KIVERIS

Daugpilio (Latvija) dramos teatre
įvykusio režisieriaus Egidijaus
Mažinto muzikinio spektaklio
„Karambolina“ (pagal komp.I.Kalmano
lyriškiausią operetę „Monmartro
žibuoklė“) premjeros akimirka

Neseniai Daugpilio (Latvija) dramos teatre įvyko režisieriaus Egidijaus Mažinto muzikinio spektaklio „Karambolina“ (pagal komp.I.Kalmano lyriškiausią operetę „Monmartro žibuoklė“) premjera. Išbaigtą, įdomų ir stilingą prieškario prancūzišką kabaretą su šokiais, dainomis, socialinio ir politinio to meto gyvenimo aktualijomis stebėjo grupė žiūrovų, atvykusių iš Vilniaus.


Eilės ir dainos iš eukaliptų šalies

Garliavoje vykusio vakaro metu groja
ir dainuoja Juozas Pileckas,
Gražina Pranauskienė,
Vilmantė Kumpikaitė
ir Artūras Baltrušaitis
Jono PUODŽIŪNO nuotrauka

Garliavoje, parapijos salėje, įvyko vakaras „Eukalipto lapas gintaro laše“. Australietiškas motyvas šiame renginyje vyravo todėl, kad jame dalyvavo viešnia iš Australijos, Viktorijos universiteto Tarptautinio skyriaus darbuotoja poetė Gražina Pranauskienė, kuri skaitė savo kūrybos eiles.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija