Atnaujintas 2005 gruodžio 21 d.
Nr.96
(1397)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prasmingoje sueigoje pristatyta knyga

Kun. Emilis Jotkus ir poetas
Albinas Slavickas Sūduvos
klubo susirinkime
Zenono Šiaučiulio nuotrauka

Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Kauno pedagogų centre renkasi Sūduvos klubo nariai. Klubui vadovaujantis poetas Albinas Slavickas yra subūręs nemažą būrį Kaune gyvenančių kraštiečių. Be jų, čia atvyksta ir rajonuose gyvenantys sūduviečiai, užsuka aukštaičių, dzūkų, ir įvyksta labai malonus bendravimas.

Ši sueiga, įvykusi gruodžio 11 dieną, buvo ypatinga ir šventinė tuo, kad poetas A.Slavickas pristatė savo naują knygelę religine tematika, kuri vadinasi „Kristaus keliu“. Šventėje dalyvavo Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčios klebonas kun. Emilis Jotkus. Pas sūduviečius viešėjo rašytoja Aldona Gricienė, kuri irgi yra išleidusi 16 knygų panašia tematika. Kunigas Emilis apie knygelę „Kristaus keliu“ pasakė daug gera. Pabrėžė, kad tai labai reikalingas kūrinys, kuris turėtų būti ne tik knygynuose, bet ir kitose knygų pardavimo vietose šalia kitokio turinio knygų.

Renginyje koncertavo dainų ansamblis „Elegija“, vadovaujamas Rinaldos Burvinskienės. Itin pakiliai nuskambėjo sakralinės giesmės, skirtos Adventui. Salėje tvyrojo Kalėdų laukimo džiaugsmas ir šventės nuotaika.

Šventėje taip pat dalyvavo ir kalbėjo Tėviškės pažinimo draugijos Kauno skyriaus pirmininkė Irena Eigirdienė, Kauno apskrities Sinjorų veiklos koordinacinės tarybos pirmininkė Janina Kudzmienė, savo kūrybą skaitė poetai Teresėlė Varnagirienė, Povilas Šernas, Romanas Steponavičius ir kt. Aktorius Algis Vieraitis padainavo dainų.

Aldona KURSEVIČIENĖ,
Sūduvos klubo narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija