Atnaujintas 2005 gruodžio 28 d.
Nr.98
(1399)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prakartėlės sukeliavo į Rokiškį

Marijona MIELIAUSKIENĖ, Bronius VERTELKA

Dovydo Teresiaus prakartėlė

Rokiškio krašto muziejui priklausančiuose kluone ir dūminėje pirkioje veikia VIII respublikinė prakartėlių paroda. Jai pristatyta per 60 kūrinių iš trylikos miestų ir rajonų. Paroda veiks iki sausio 28 dienos.

Darbai – iš įvairių medžiagų

Patyrusių meistrų rankoms pakluso įvairios medžiagos. Įspūdingiausias prakartėles sukūrė Vytautas Jackūnas su sūnumi Roku (Pasvalys), Saulius Lampickas, Mindaugas Linkevičius, Mindaugas Vyšniauskas (Alytus), Raimondas Dabkus (Raseiniai), Jonas Tvardauskas, Skaidrė Račkaitytė, Valentas Survila (Anykščiai). Tris prakartėles iš medžio išdrožė kaunietis Adolfas Teresius su sūnumis Dovydu ir Augustinu. Vaikai labiausiai mėgsta kurti iš molio, džiovintų augalų, lino. Yra darbų, padarytų iš nudažytų grūdų ir kruopų.


Moterų kūrybos atvertis. Tryliktoji

Alfas PAKĖNAS

Kaune, Maironio lietuvių literatūros
muziejuje, vykusio moterų kūrybos
vakaro, tryliktą kartą subūrusio
kaunietes į gražų prieškalėdinį
renginį, dalyvės

Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, vykęs moterų kūrybos vakaras tryliktą kartą subūrė kauniečius į gražia tradicija tapusį prieškalėdinį renginį.

„Tryliktą dieną tryliktu numeriu pažymėtuose Maironio namuose ir jau tryliktą kartą“, – skaičių magijos žaisme renginį pradėjo muziejaus vadovė ir vakaro vedėja Aldona Ruseckaitė, prieš dešimt metų prikėlusi iš laiko gilumos ir atgaivinusi moterų literatūros, muzikos – šįkart ir dailės – prieškalėdinių vakarų tradiciją. Bene vienintelę kultūrinėje Lietuvos erdvėje.


Ne žodžiais augina savo sparnus

Brandžius darbus parodai pateikė
menininkės: (iš kairės) Ksaverija
Kaziūnaitė, Aldona Skudraitė
ir Stasė Medytė

„Moterų sugebėjimų, kokius matau, neįmanoma žodžiais apsakyti ar raštu aprašyti“, – apžiūrinėdama Aukštaitijos sostinės moterų dailininkių darbų parodą „ Sparnai“, atidarytą Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerijoje „Antrasis aukštas“ gruodžio viduryje, aikčiojo poetė Elvyra Pažemeckaitė. Yra čia kuo stebėtis. Ši paroda įtikino, jog švelniosios lyties atstovės ne tik tris šeimos kampus laiko, bet yra sklidinos ir kūrybiškumo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija