Atnaujintas 2005 gruodžio 30 d.
Nr.99
(1400)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate

Koplyčioje dovanojo širdies švieselę

Rokų klebonas kun. Virginijus
Gražulevičius už suteiktą šilumą
dėkoja vaikučiams

Kauno lopšelio-darželio „Rokutis“
ugdytiniai parapijos tikintiesiems
Šv. Šeimos koplyčioje surengė
Kalėdinę akciją „Dovanoju
širdies švieselę“

Rokai. Kalėdų stebuklas... Jo laukia visi – dideli ir maži, jauni ir seni, mylimi ir vieniši. Nesvarbu, kad ir kokio amžiaus būtume, kiekvieno mūsų viduje gyvena mažas vaikelis, kuris laukia dėmesio, šilumos ir meilės. Gruodžio 21 dieną Kauno lopšelio-darželio „Rokutis“ ugdytiniai surengė Kalėdinę akciją „Dovanoju širdies švieselę“.

Ne vieną dieną vaikai rengėsi šiai gerumo akcijai – klausėsi auklėtojos Linos Milienės pasakojimų ir dėjosi į širdį gražiausius žodžius apie atjautą, širdies šilumą, meilę artimui. Kartu su muzikos pedagoge Joana Marija Tarasevičiene mažieji išmoko kalėdinių giesmelių. Šių eilučių autorei menų pedagogei padedant, vaikučiai lipdė balto molio angeliukus, cukriniu glaistu puošė kalėdinius meduolius, kuriuos iškepė darželio virėja Virginija. Triūso pakako visiems.

Jokia gruodžio tamsa nenustelbs tos šviesos, kuria spinduliavo vaikučių širdelės rengiant šią akciją bei sveikinant parapijiečius artėjančių šv. Kalėdų proga. Kai visas sukauptas sielos ir rankų dovanas mažieji padovanojo Rokų Šv. Antano parapijos tikintiesiems, atėjusiems į šv. Mišias Šv. Šeimos koplyčioje, išdžiūvo susijaudinimo ašaros, parapijiečių veidai nušvito kalėdine šypsena. Gera ir graudu buvo matyti sujaudintas, pamalonintas širdis. Kiek nedaug reikia, kad žmogus taptų laimingas.

Švytėjo ir mažųjų veideliai. Jų širdelės pajuto – kaip smagu gera duoti! Už suteiktą šilumą parapijiečiams vaikams padėkojo klebonas kun. Virginijus Gražulevičius, bažnytinio choro atstovas Pranas Radzevičius.

Pasėti vaikučių širdelėse maži gerumo, atjautos, meilės grūdeliai, teauga Viešpaties malonės šviesoje.

Lina Pochylienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija