Atnaujintas 2005 gruodžio 30 d.
Nr.99
(1400)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tikėjimu darykime pasaulį geresnį

Panevėžio vyskupo kalėdinis laiškas tikintiesiems ir kunigams

Brangūs broliai ir seserys,

sveikinu Jus visus su šv. Kalėdomis, Jėzaus Gimimo švente! Kartu su angelais linkiu Jums ramybės! Šiandien kiekvienos lūpos tegu skelbia: garbė Dievui aukštybėse ir ramybė žemėje žmonėms.

Atkreipkime dėmesį į tai, kad Dievo garbinimas ir žmonių ramybė – neperskiriami. Kiekvienas mąstantis žmogus gali atsakyti, kodėl dabar žmonių gyvenime tiek daug neramumų, skriaudų ir neteisybės. Argi ne todėl, kad Dievo garbinimo žmonėse per maža, gyvo tikėjimo ir kasdienės maldos taip tragiškai maža?


Įsileiskime į savo širdį Jėzų

Telšių vyskupo Kalėdų ganytojiškas laiškas

Mieli broliai, seserys, Telšių vyskupijos tikintieji krikščionys,

ilgai lauktų Kalėdų nakties šv. Mišių skaitomi Šventojo Rašto skaitiniai skelbia gana prieštaringus išgyvenimus. Pranašas Izaijas apie Išganytojo, Emanuelio, Dievo su mumis gimimą kalba labai pakiliai ir džiaugsmingai: „Tauta, gyvenusi tamsoje, išvydo didžią šviesą; gyvenusiems nevilties šalyje užtekėjo šviesybė. Tu sukelsi linksmybę ir didelį džiaugsmą. Jie linksminsis tavo akivaizdoje (…). Nes Kūdikis mums gimė (…). Jo vardas bus „Nuostabusis Patarėjas, Galingasis Dievas, Amžinasis Tėvas, Ramybės kunigaikštis“. Jo viešpatavimas be ribų, o taika begalinė. Jis viešpataus Dovydo soste ir valdys jo karalystę; tvirtins ir palaikys ją (…) teisumu dabar ir per amžius“ (Iz 9, 1-6). Tai šviesi ir didinga laukiamo Mesijo gimimo vizija.


Leiskime, kad Jis mus surastų

Šiaulių vyskupo Kalėdų sveikinimas

Viešpaties Gimimo iškilmės dieną tėviškai ir bičiuliškai noriu apkabinti kiekvieną Jūsų, brangūs mano žmonės, visi, Kristų tikintieji. O ypač Jus, mielieji Šiaulių vyskupijos kunigai ir vienuoliai, mano bendradarbiai. Trokštu prisiminti visus kenčiančiuosius kūnu ir dvasia. Šis mano sveikinimas tepasiekia kiekvieną mano, vyskupo, tarnystei patikėtą žmogų.


Drąsiai skelbkite ir liudykite tiesą klystantiems

Mieli broliai ir seserys Kristuje, Telšių vyskupijos krikščionys katalikai,

Kalėdų šventė mūsų žvilgsnį kreipia į Juozapo ir Marijos šeimą, kurioje Dievas tapo žmogumi – mūsų Broliu. Šiandien, kai ypač mūsų, Vakarų, pasaulyje iškilo ypač daug problemų normalios šeimos egzistavimui bei jos supratimui, tas žvilgsnis į šventąją Nazareto šeimą būtinas, norint nepasiklysti šiandien peršamų neteisingų šeimos problemų sprendimo būdų labirintuose.


Vieni kitiems linkėjo vilties

Benjaminas ŽULYS

Į Kūčių šventę susirinko
nemažai žmonių
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Ne vienas šimtas, o dar daugiau žmonių, kurie neišgali sočiau pavalgyti, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nepajėgia sudurti galo su galu, gerai žino Kaune, Partizanų gatvės penktuoju numeriu pažymėtą namą. Jame veikia Sriubos valgykla – čia kiekvieną darbo dieną varguoliai veltui gauna sriubos su duonos rieke. Šias patalpas išlaiko, sumoka už elektrą, šildymą, kitus komunalinius patarnavimus Kauno miesto savivaldybė, o maisto produktais pasirūpina „Caritas“ Kauno arkivyskupijos skyrius, valgyklos darbuotojos, kurių čia trys, jų pagalbininkai. Be to, atėjusieji iš gatvės dar gali nusiprausti duše, kuris, tiesa, dabar remontuojamas, bet tuoj vėl veiks.


Gerumo šviesą – į kiekvieno širdį

Gyvendami sunkiais, kupinais pavydo, pykčio, apgaulės, melo ir netikrumo laikais jaučiame, kaip trūksta gero žodžio, meilės artimui, dėmesio silpnesniam. Todėl, norint kompensuoti šį trūkumą, jau nuo mažų dienų reikia skiepyti meilę, tikėjimą, gerumą mažų vaikučių širdelėse, mokyti pamilti Dievą, artimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija