Atnaujintas 2005 gruodžio 30 d.
Nr.99
(1400)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Smurto ir sekso propagavimas veda į nusikaltimus

Atviras laiškas Lietuvos Prezidentui

Ar normalu, kad bulvarinius laikraščius „Respubliką“, „Lietuvos rytą“, kartais „Vakaro žinias“ ar „Ekstra žinias“, gadinančius mūsų visuomenės moralinę dvasinę būklę, miestų, rajonų savivaldybės, ministerijos mūsų pinigais užprenumeruoja bibliotekoms, mokykloms, vaikų darželiams, ligoninėms, poliklinikoms, kariniams daliniams, kalėjimams, darbo perauklėjimo įstaigoms, kitoms valstybinėms įstaigoms, taip dar labiau didindami šių leidinių-milijonierių pelnus? Tuo tarpu tokie patriotiniai – kultūriniai – demokratiški – katalikiški laikraščiai, kaip „XXI amžius“, „Lietuvos aidas“, „Tremtinys“, „Nemunas“, „Literatūra ir menas“, „Kregždutė“ paliekami saviplatinimui, t.y. sunykimui.


Negalime tylėti, kai ardomas teisingumas

X Lietuvos politinių kalinių sąjungos suvažiavimo kreipimasis į prezidentą Valdą Adamkų

Pastaruoju metu žiniasklaida reguliariai stulbina visuomenę rašydama apie keistus įvairaus rango teismų sprendimus. Buvo sprendimų, pateisinančių veiksmus prieš mūsų tėvynės patriotus, buvo sprendimų, kuriais buvo pateisinami okupantų pakalikai ir niekinami savo krašto, lietuviškumo gynėjai, buvo atvejų, kai pateisinamos kruvinos represijos ir pasmerkiami pasipriešinimo okupacijai dalyviai. Norėtume pabrėžti – tai skelbiama atkurtos Nepriklausomos Lietuvos vardu.


Teisingai įvertinkime kolaborantų veiklą

Dėl Lietuvos Respublikos asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, registracijos, prisipažinimo, įskaitos ir prisipažinusių apsaugos

Kai Lietuvai ir jos žmonėms buvo ypač sunku kovoti su sovietų okupantais už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, dešimtys tūkstančių šalies asmenų slapta bendradarbiavo su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis. Jie kolaboravo ir vykdė okupantų užduotis bei pavedimus – sekė, skundė, vykdė išdavystes, trėmė, žudė Lietuvos žmones ir kenkė okupuotai Lietuvai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija