Atnaujintas 2006 sausio 4 d.
Nr.1
(1401)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gyvenimas – šokio sūkuryje

Regina STUMBRIENĖ

Choreografė Zita Rimkuvienė

Retai sutiksi Panevėžyje žmogų, kuris nepažintų Zitos Rimkuvienės: dukra, sūnus, patys tėveliai ar net seneliai – ansamblių šokėjai.

Ji visada skuba, kupina kūrybinių minčių, svajonių, nedidukė tarsi mergaičiukė, o nuveiktų darbų jai galėtų pavydėti veiklūs aštuoniasdešimtmečiai. Z.Rimkuvienė yra labai darbšti, atkakli, talentinga. Jos gyvenimas – šokis, o šokis – gyvenimas!

Panevėžio miesto bendruomenių rūmuose spalio pabaigoje vyko jubiliejinis Z.Rimkuvienės kūrybinis vakaras. Paminėtas 50 metų amžiaus jubiliejus ir trisdešimties metų darbo sukaktis, nors Z.Rimkuvienė, ir dabar netikinti šiuo sutapimu, buvo maloniai nustebinta, kad toks didelis būrys žmonių atėjo jos pasveikinti.


Anykštėnę įvertino… Kanadoje

Vytautas BAGDONAS

Emilija Karosienė

Neseniai Albertos provincijos Edmontono miestas (Kanada) šventė garbingą šimtmečio jubiliejų. Jubiliejinių iškilmių metu savo rinkėjams lenkų kilmės parlamentaras Tomas Lukašiukas surengė priėmimą ir pakvietė labiausiai Edmontonui, taip pat ir savo bendruomenei nusipelniusius žmones. Tarp tų Edmontono bendruomenės pasiūlytų ir išrinktų 40 labiausiai gerbiamų, daugiausia nusipelniusių žmonių buvo ir Emilija Karosienė (Karosas), karo baisumų nublokšta iš gimtųjų Anykščių į tolimąją Kanadą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija