Atnaujintas 2006 sausio 18 d.
Nr.5
(1405)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ali Agdža išeina į laisvę. Gailestingumo triumfas

Česlovas Iškauskas,

politikos apžvalgininkas

„Neduok pikto nugalimas, bet nugalėk pikta gerumu“ (Rom 12, 21)

Tą vaiskią 1981-ųjų gegužės 13-osios dieną popiežius Jonas Paulius II, kaip paprastai, savo tuomet dar neapsaugotu papamobiliu Šv. Petro aikštėje Vatikane suko per maldininkų minią, teikdamas jiems masinę audienciją, kai staiga iš jos pasigirdo trys šūviai. Šventasis Tėvas nusviro ant jį lydėjusiųjų rankų. Po penkių dienų jis ruošėsi pažymėti savo 61-ąjį gimtadienį…


„Oranžinės“ revoliucijos saulėlydis

Petras KATINAS

Dujų karo vardą gavęs Maskvos spaudimas Ukrainai sukėlė ne ekonominę, o didžiulę politinę krizę. Prezidento Viktoro Juščenkos lėktuvui dar nenusileidus Kazachstano sostinės Astanos oro uoste, kur jis atvyko dalyvauti Kazachstano prezidento N.Nazarbajevo inauguracijos iškilmėse, Ukrainos Aukščiausioji Rada (parlamentas) priėmė sprendimą atstatydinti premjero Jurijaus Jechonurovo tiktai praėjusį rugsėjį paskirtą vyriausybę. Atstatydinimo formuluotė gana grėsminga: už nacionalinių interesų išdavystę, įvykdytą sausio 4 dieną Maskvoje pasirašius Rusijos ir Ukrainos sutartį dėl dujų tiekimo ir kainų.


Pradėjo Saido Emino Ibragimovo gelbėjimo akciją

Europos Parlamento deputatas Vytautas Landsbergis kreipėsi į Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto Žmogaus teisių pakomitetį, siekdamas atkreipti dėmesį į Strasbūre bado streiko akciją vykdantį čečėną.

„Remiantis mano turima informacija, kurią ką tik gavau telefonu (nes laiškas apie tai dar yra pakeliui), yra žmogus, kuris jau 24-ą dieną vykdo bado streiko akciją prie įėjimo į Europos Tarybos pastatą Strasbūre. Tas žmogus – čečėnas, jo pavardė Ibragimovas. Jis pradėjo bado streiką 2005 m. gruodžio 10 d. – nepatogiu laiku, kad būtų galima sulaukti parlamentarų dėmesio. Bet kuriuo atveju, tai – tikrovė, o ne pareiškimas. Jo širdis jau buvo sustojusi, bet, išgelbėtas gydytojų, jis ir toliau pasilieka toje pačioje vietoje. Jokie žodžiai, jokie įtikinėjimai negali pakeisti jo nuomonės, vien tiktai pasiekta taika.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija