Atnaujintas 2006 vasario 1 d.
Nr.9
(1409)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Provokacija prieš tėvynei lojalų žmogų

Dėl buvusio Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nario Algirdo Petrusevičiaus.

Valstybės saugumo departamento pareigūnai jau nebe pirmą kartą sulaikė buvusį Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narį ir vieną iš lietuviško automatinio ginklo „Vytis“ kūrėjų Algirdą Petrusevičių. Jis įtariamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais.

A.Petrusevičius pirmuosius persekiojimus patyrė 1956 metais. Sovietų valdžia jį buvo suėmusi ir kalino Mordovijos, Ozerlago, Vladimiro lageriuose už tai, kad jis priklausė Kauno pogrindžio organizacijai „Geležinis vilkas“, buvo šios organizacijos vado pavaduotoju.

Nepriklausomoje Lietuvoje laisvės kovų dalyvis A.Petrusevičius buvo vienas iš kariuomenės kūrėjų savanorių, apdovanotas Vyčio kryžiumi. 1996 metų gegužę jis buvo išrinktas Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos (LKKSS) pirmininku.

Dirbdamas Krašto apsaugos departamento įmonėje „Vytis“ vyriausiuoju specialistu - ginklininku sukūrė pistoletus - kulkosvaidžius Vytis-1, Vytis-2, Vytis-3, puolamąsias bei ginamąsias granatas. Daug prisidėjo, kad atsirastų šovinių gamykla prie Kauno. Tačiau 1994 metais jis buvo sulaikytas įtariant dujinių ginklų perdarymu. Tuomet pradėtą tyrimą Kauno prokurorai nutraukė, taip ir neiškėlę bylos.

Prieš devynerius metus A.Petrusevičiui, tuometiniam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariui, buvo pareikšti nepagrįsti kaltinimai ir atlikta neteisėta krata jo namuose Kaune. Tuomet jis buvo kaltinamas dėl neva neteisėto disponavimo ginklais. Tačiau per kratą pareigūnai rado tik teisėtai laikomą pistoletą ir šaudmenis.

Tėvynės sąjungos frakcija neabejoja, kad nusipelnęs laisvės kovų dalyvis A.Petrusevičius yra lojalus savo Tėvynei žmogus, prieš kurį jau ne kartą rengiamos įvairios provokacijos. Ar turėjo kokį nors pagrindą tokie griežti VSD pareigūnų veiksmai šį kartą, bus galima vertinti po to, kai teisėsaugos pareigūnai baigs tyrimą.

Tėvynės sąjungos spaudos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija