Atnaujintas 2006 vasario 1 d.
Nr.9
(1409)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Užkirskime kelią patriotų persekiojimui

Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui
Pareiškimas

Pastaruoju metu Lietuvos visuomenę stebina ir kelia didžiulį pasipiktinimą ne tik valdančios daugumos skandalai, bet už nepriklausomos valstybės saugumą atsakingų struktūrų veikla, nukreipta ne į Lietuvos saugumo stiprinimą ir gynybą, o prieš valstybingumo gynėjus, pasipriešinimo sovietinei okupacijai kovotojus, aktyvius nepriklausomybės atkūrimo dalyvius. Žymaus laisvės kovų dalyvio, Lietuvos parlamento gynėjo, savanorio, talentingo lietuviškos ginkluotės kūrėjo, buvusio LR Seimo nario, Vyčio kryžiaus ordino kavalieriaus Algirdo Petrusevičiaus suėmimas buvo akibrokštas Lietuvos žmonėms.

Valstybės saugumo departamentas, prokuratūra dar kartą bando apkaltinti šį drąsų nepriklausomybės gynėją, kartu aiškiai parodant tendencijas, kurios įsivyrauja mūsų šalyje stengiantis įtikti laisvei, demokratijai, teisingumui priešiškoms jėgoms. Sunku paneigti visuomenėje susidariusią nuomonę, kad šios institucijos savo veiksmais rodo visišką bejėgiškumą ginant gyvybiškai svarbius tautos interesus, o vykdoma veika sąmoningai ar nesąmoningai atitinka Rusijos siekius.

Nesibaigiantys skandalai valdžioje, gyvybiškai svarbių komunalinių objektų, valdomų į monopoliją linkusios įmonių grupės, veiklos sutrikimai ir avarijos, nesugebėjimas efektyviai veikti susidariusiose ekstremaliose situacijose rodo visišką valdančiosios daugumos politinių jėgų ir vykdomojoje valdžioje dirbančių jų statytinių nenorą ir nesugebėjimą spręsti pastarojo meto svarbiausias tautos problemas, kartu tikintis išvengti atsakomybės.

Kreipiamės į Lietuvos Respublikos Prezidentą principingai įvertinti susidariusią situaciją, dabartinės valdžios gebėjimus spręsti aštriausias pastarojo meto problemas, užkirsti kelią žmonių skurdinimui, sistemingiems žmogaus teisių pažeidinėjimams bei patriotų persekiojimui mūsų valstybėje.

Lietuvos Sąjūdžio
tarybos vardu
pirmininkas
Rytas Kupčinskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija