Atnaujintas 2006 vasario 3 d.
Nr.10
(1410)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kur eina Lietuva?

Atviras laiškas premjerui A.Brazauskui

Mons. Alfonsas SVARINSKAS

Sausio 26 dieną Vilniaus Signatarų namuose, Pylimo g. 26, buvo surengta Apvaliojo stalo diskusija tema: „Lietuvos nacionaliniai interesai – kokie jie ir kaip įgyvendinami“.

Pirmasis turėjo kalbėti A.Brazauskas („Lietuvos energetikos saugumas“). Premjeras vėlavo visą valandą. Iš anksto buvau prašęs žodžio. Premjeras kalbėjo ilgai. Ir po jo kalbos, diskusijos vadovams leidus, pradėjau kalbėti. Bet greitai buvau nutrauktas, nes, anot jų, čia yra diskusijos, o ne pranešimas. Nesiginčijau ir nutilau. Nė vienas iš buvusių salėje manęs nepalaikė. Matyt, Apvaizda taip lėmė, kad kalbėčiau ne dvidešimčiai ar trisdešimčiai žmonių, kurie buvo salėje, bet per laikraščius didesnei auditorijai.


„Profesionalūs nomenklatūrininkai“ tapo „nepriklausomybės sergėtojais“

Rezoliucija dėl sovietinės nomenklatūros transformacijos ir jos poveikio viešosios valdžios institucijoms Kauno mieste

Suvokdami ir deklaruodami susiklosčiusios situacijos ydingumą, norime atkreipti dėmesį į pastaruoju metu visuomenėje ryškėjančias negatyvias tendencijas. Sovietinėse struktūrose dirbę žmonės įgauna vis didesnę įtaką dabartinės valdžios institucijose. Formuojasi naujoji nomenklatūra, siekianti ne tarnauti žmonėms, o išsilaikyti valdžioje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija