Atnaujintas 2006 kovo 3 d.
Nr.18
(1418)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Panevėžio vyskupijoje

Rokiškio dekanate

Ateitininkai susitiko su vyskupu

Panevėžio vyskupas Jonas
Kauneckas ir Pandėlio klebonas
kun. Kostas Balsys su ateitininkais
Pandėlio Švč.M.Marijos Vardo bažnyčioje

PANDĖLYS. „Pasaulyje yra šviesa“ – tokiu pavadinimu įžodžio šventė vyko Pandėlio šv. Onos ateitininkų kuopoje. Vasario 5-ąją Ateitininkų sąjunga pasipildė penkiomis narėmis. Kartu įžodį davė trys Jaunučių ateitininkų sąjungos narės iš Panevėžio šv. Kazimiero kuopos. Nors lauke spaudė šaltis, tačiau jo nepabūgo ir į šventę atvyko Ateitininkų sąjungos globėjas Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, Moksleivių ateitininkų sąjungos centro valdybos pirmininkas Artūras Stambrauskas, iždininkė, Panevėžio krašto ateitininkų vadovė Irena Bikulčienė, Panevėžio „Žemynos“ vidurinės mokyklos šv. Kazimiero kuopos ateitininkai.

Žmonių pilnutėlėje Pandėlio Švč. M.Marijos Vardo bažnyčioje iškilmingas šv. Mišias aukojo vysk. J. Kauneckas, pandėliečių ateitininkų dvasios vadas kun. Kostas Balsys. Giedojo neseniai susikūręs bažnytinis choras, vadovaujamas mokytojos Vilmos Likienės. Po šv. Mišių pandėliečiai padėkojo vyskupui už dovanotus varpus Pandėlio bažnyčiai. Jaunieji pandėliečiai tai darė pagiedodami giesmę ir skambindami varpeliais. Parapijiečiai dėkingi vyskupui už jo įžvalgumą. Planuojami atstatyti Pandėlio bažnyčios bokštai nebus tušti, o juose skambėsiantys varpai kels pandėliečių mintis Dievo link.

Po įžodžio svečiai ir parapijiečiai ėjo į kultūros namus. Čia ateitininkai parodė literatūrinę kompoziciją, bendravo su svečiais. Meninio lavinimo centro dainininkės suteikė malonių akimirkų. Šventės metu ateitininkai buvo pakviesti dalyvauti vasarą vyksiančiame Pasaulio ateitininkų kongrese. Ateitininkes įžodžio proga sveikino ir naujasis Šv. Onos kuopos dvasios vadas kun. K. Balsys. Jis teikė dvasinę, moralinę ir finansinę paramą.

Eglė GLEMŽIENĖ,
Pandėlio šv. Onos ateitininkų kuopos globėja

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija