Atnaujintas 2006 kovo 8 d.
Nr.19
(1419)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Puota maro metu

Darius Vilimas savo straipsnyje „Ar bus Šuns metai tokie patys šuniški kaip ir praėjusieji?“ („XXI amžius“, vasario 17 d., Nr. 14) kelia klausimą, ar šie metai irgi bus tokie pat kaip praėjusieji? Be abejo, bus dar šuniškesni. Tik ne visiems.

Kol Lietuvą valdys buvusiųjų klanas (artimų bičiulių ratas, daugiausia buvusios nomenklatūros, nemariojo komjaunimo ir prisiplakėlių karjeristų), savo čiuptuvais apraizgęs visą kraštą, doroji visuomenės dalis (nevagianti ir išpažįstanti Dekalogą) gyvens šuniškai. Laisvės metais ilgiausiai Lietuvą valdo buvusieji. Per tą laiką susiformavo tvirtai konsoliduotas klanas, kuris jau tapo valstybe valstybėje ir kuriam negalioja jokie įstatymai. Negana to, jis leidžia sau palankius įstatymus, kurie suteikia galimybę klano nariams lobti visuomenės sąskaita. Pilaitės prestižiniuose miestų rajonuose, vilos draustiniuose, atostogos prabangiuose kurortuose – klano ir žemesnių lygių apsivogusių valdininkų kasdienybė. Visa ta puota maro metu vyksta vagims įžūliai demonstruojant savo turtus, kurių įsigijimo teisėtumu niekas nesidomėjo, nesidomi ir vargu ar pasidomės. Nėra kam domėtis – visi vienodi, o varnas varnui akies nekerta.


Turiu teisę smerkti ir teisti

Teko sutikti žmonių su nusipirktais diplomais ir užimančių reikšmingus ir nereikšmingus postus. Jie iš aukšto žiūri į savo pavaldinį, turintį diplomą, nuolat prie jo kabinėjasi, kelia savo autoritetą, nuolat dreba, kad neišryškėtų nusikaltimas. Padėtis būna įtempta, pavaldiniai jaučia nepagarbą tokiam viršininkui. Galiausiai viskas išryškėja.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija