Atnaujintas 2006 kovo 24 d.
Nr.23
(1423)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Raukime blogybių šaknis

Liūdna ir neramu nepriklausomoje Lietuvoje, laisvė nesuteikia žmonėms džiaugsmo, kelia daugybę rūpesčių… „XXI amžiaus“ (2006 02 10, Nr. 12) priede „Žvilgsniai“ straipsnyje „Narkomanijos žaizdos visuomenėje“ žurnalistas Benjaminas Žulys rašo: „Ką daryti, kad šis blogis nesiplėstų, nesukeltų problemų?.. Pirmiausia – stabdyti“. Ne paslaptis, kad į mūsų visuomenę braunasi ne vien alkoholis, bet ir narkotikai. Alkoholis svaigina protą, aptemdo smegenis, išvysto, ypač jauname amžiuje, priklausomybę alkoholiui ir narkotikams, iš kurių išsikapstyti jau beveik neįmanoma. B.Žulys toliau rašo: „Apie tai reikia kalbėti, visuomenę šviesti, ieškoti išeičių. Reikia pasakyti, kad mūsų šalies Vyriausybė šiai problemai skiria vis daugiau dėmesio. Šioje veikloje aktyviai dalyvauja medicinos įstaigos, policija, švietimo organizacijos, savivaldybių tarybos, taip pat – žiniasklaida…“

Vasario 12 dieną pasiklausiusi per šv. Mišias Vilniaus Katedroje kunigo pasakyto pamokslo, drįstu sakyti ir klausti: ar ši Vyriausybės ir žurnalisto straipsnyje paminėta kitų instancijų veikla nėra tik popierinė? Juk, pasak Šalaševičiūtės, diskotekose narkotikus vartojančio jaunimo (tarp jų būna neturinčių ir penkiolikos metų) jau lankosi 50 proc. O kiek iš jų jau tapo chroniškais rūkaliais, alkoholikais? Šiuos žodžius vienoje radijo laidoje girdėjo ir Prezidento patarėja.

LTV laidoje „Be pykčio“ ponia A.Adamkienė sakė, kad Dž.Sorošas duoda Lietuvai didelę finansinę paramą, kurios nauda aš labai abejoju… Ar šiai misijai ir narkomanijai gydyti Dž.Sorošo gaminami ir vartojami narkotikai nedaro dar didesnės žalos Lietuvos žmonėms, ypač vaikams, visam pasauliui? Ar vadinamasis „gydymas“ nuo narkomanijos nedaro besigydančiųjų dar didesniais chroniškais narkomanais?

Toje pačioje televizijos laidoje „Be pykčio“, mano manymu, teisingesnę mintį išsakė kunigas Astijus. 2005 metų gegužę Vilniuje vyko konferencija „Tėvai prieš narkotikus“, surengta G.Jakubčionio. Ten dalyvavusiųjų iš daugelio pasaulio šalių buvo išsakyta daug minčių apie narkomanijos žalą, jos gydymą`narkotikais. Konferencijoje buvo ir nemažai Seimo atstovų, bet vėl neramu, kad visas tas darbas neliktų tik popieriuje.

Ačiū kauniečiams ir vicemerui Kazimierui Kuzminskui bei kitiems, besirūpinantiems šia Lietuvos tragedija. Reikėtų į valdžią rinkti tokius kaip K.Kuzminskas, Molėtų rajono meras Valentinas Stundys, panevėžietis Vitalijus Satkevičius, mokytoja Danutė Kriščiūnienė ir kiti.

Vertėtų perskaityti „XXI amžiaus“ (2006 01 27 d., Nr. 8) priede „Atodangos“ išspausdintus redaktorės Loretos Povilionienės ir Jūratės Laučiūtės straipsnį „Vargas dėl pilietinės visuomenės“ bei interneto laikraščio bernardinai.lt redaktoriaus Audriaus Navicko – „Ar reali plati dešiniųjų koalicija Lietuvoje“.

Apmaudu, kad „XXI amžiaus“ laikraštį, mano nuomone, patį geriausią Lietuvoje, kuris rašo tiesą, kalba apie padorumą, labai sunku įsiūlyti A.M.Brazausko klano nuskurdintiems piliečiams, kurie vos suduria galą su galu vis milžiniškais šuoliais kylant energijos, dujų, kuro, maisto produktų kainoms.

Valdantysis klanas jau rengiasi savivaldybių rinkimams. Ir vėl seka seną pasaką… Seimo daugumos greit bus paleistas propagandinis rinkimų ruporas, klaidinantis naivius rinkėjus, kad vėl mūsų žmonės išrinktų amžiną valdančiųjų klaną.

Vasario 12 dieną V.Valentinavičiaus LNK laidoje buvo kalbėta ir apie policijos komisarą Vytautą Grigaravičių, paskirtą dar vienai kadencijai, nors šalies Prezidento pastebėta, kad komisaro darbe yra ir trūkumų. Taip, dar įvykdoma daug nusikaltimų, visuomenė nėra saugi. Bet jei įmanoma būtų prie kiekvieno pamiškėje gyvenančio senuko pastatyti saugantį jį policininką su šautuvu, rezultatų vis tiek nebus. Ir nebus tol, kol visa valdžia, visos instancijos nepradės rauti blogybių šaknų.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Obeliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija