Atnaujintas 2006 kovo 31 d.
Nr.25
(1425)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Spalvinga Šuns metų pradžia

Atsiliepimas į D.Vilimo straipsnį „Ar bus Šuns metai tokie patys šuniški kaip ir praėjusieji („XXI amžius“, 2006 02 14, Nr. 14).

Kai kas aimanavo, jog praėjusieji 2005 metai mūsų politikams nebuvo įsimintini. Prezidentas net išbraukė juos iš savo gyvenimo. Gerais darbais Lietuvai, jos ateičiai 2005 metai iš tiesų buvo blankūs. Tačiau valdžios skandalų ir skandaliukų tai jau netrūko. Jei nebūtų skaudu, galėtume pasijuokti iš įvairaus rango valdininkų triūso savo naudai ir savo vaikaičių bei provaikaičių gerovei. Tačiau 2006 metai, pagal Rytų kalendorių vadinami Šuns metais, prasidėjo kur kas spalvingiau ir įdomiau: štai ir garsusis G.Petrikas atsiliepė iš anapus Atlanto, ir niekada nepailstantis A.Zuokas „pradžiugino“ ne vienu nauju siurprizu, po ilgo žiemos miego ir ramybės prabudo ir Turniškių draustinis. Pakilo visas pulkas račkių ir račkiukių aiškinti šio draustinio naudą Lietuvai. Kiekvieną dieną radijas ir televizija pateikia vis įdomesnių žinių iš „elito“ gyvenimo. Sujudo ir Seimas: mat atsirado ypatingas darbas – kurti naujas komisijas nenumatytiems skandalams tirti. Tik gaila jų beprasmių pastangų, nes iš to vis tiek bus šnipštas. Aukštų valdininkų darbe įstatymų pažeidimų nebus. Pas mus baudžiami smulkūs sukčiai, vagišiai ir kitokie niekšeliai. Taip buvo sovietiniais laikais, taip liko ir nepriklausomoje Lietuvoje.

Tų skandalų sūkuryje juokingai atrodo ir mūsų gerbiamas Premjeras. Juk pagrindinės valdžios galios – jo rankose. Bet ko tik nepaklausia žurnalistai, viskas atrodo kitaip: jis nieko nežino, niekur nesikiša, beveik už nieką neatsako. Kur slypi tokio keisto elgesio priežastys? Vieni mano, kad tai senas sovietinių laikų įprotis: ką noriu, tą sakau ir darau. Valdžia – tai ne žurnalistų, ne paprastų žmonių reikalas. Kiti daro išvadą, jog garbaus amžiaus vadovas tiesiog pasimetė naujoje situacijoje.

Kad ir kaip ten būtų, tačiau šiandien mes gyvename šuniškas dienas, laukdami pragiedrulių. Pradėjome septynioliktus metus laisvoje tėvynėje. Baigę paauglystės amžių, įžengėme į jaunystės laikotarpį. Ar ne metas pagalvoti apie kitokį gyvenimo būdą? Užtenka tikėti visokių mulkintojų rinkimų pažadais. Užtenka parsidavinėti už ledų porciją, numestą iš lėktuvo (V.Uspaskicho triukas), už alaus butelį. Apie viską tenka spręsti mums patiems blaiviu protu.

Ona BEINORYTĖ

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija