Atnaujintas 2006 balandžio 5 d.
Nr.26
(1426)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Nuotaikos kūrėjos

Benjaminas ŽULYS

Servizas „Viesulas“ (1985)

Kaune, M.K. Čiurlionio dailės muziejaus Keramikos muziejuje, atidaryta dviejų menininkių keramikos darbų paroda. Jos autorės – dailininkė porceliano meistrė Irena Petravičienė ir jaunesniosios kartos dailininkė keramikė Daina Daukšienė. I.Petravičienė savo ekspoziciją pavadino „Velykinė nuotaika“, o D.Daukšienė – „Būsenos“. Abi menininkes sieja grožio pajautimas, meilė žmogui, žemei, paukščiui. I.Petravičienė – subrendusi, tvirta savo kūrybiniuose ieškojimuose dailininkė, porceliano meistrė.


Įvairus skulptoriaus talentas

Panevėžietį kūrėją Alfridą Pajuodį
(dešinėje) sveikina fotomenininkas
Petras Kaupelis

Panevėžio dailės galerijoje veikė retrospektyvinė Alfrido Pajuodžio tapybos ir skulptūros darbų paroda. Ji skirta menininko artėjančiam 50 metų jubiliejui. Parodoje – paskutiniųjų dviejų dešimtmečių kūriniai.

Panevėžietis A.Pajuodis daugiau žinomas kaip skulptorius. Jo rankoms paklūsta marmuras, akmuo, granitas, metalas, medis. Menininko darbų yra daugelyje pasaulio šalių. A.Pajuodžiui teko dirbti Prancūzijoje, Vokietijoje, Amerikoje, Ispanijoje, Belgijoje, Italijoje, Austrijoje, Olandijoje, Latvijoje. Priimtas į Lietuvos dailininkų sąjungą, jis buvo jauniausias šios kūrybinės organizacijos narys.


Pirmoji naujoje galerijoje

Ričardas Ničajus – produktyviai
dirbantis menininkas

Panevėžyje meno mylėtojams duris atvėrė dailės galerija „Arda“, kurioje pristatyta Ričardo Ničajaus tapybos darbų paroda.

Dailininkų sąjungos nario R.Ničajaus kūryboje vyrauja religinė tematika. Parodos atidaryme kalbėjęs menininkas neslėpė, jog tai atėjo iš vaikystės. „Tai, ką bandau parodyti savo kūriniuose, yra kaip mano malda ar atgaila, kaip mano mintys ar apmąstymai. Tapydamas paveikslus, jaučiu dvasinį pakylėjimą“, – sakė dailininkas. Viena R.Ničajaus pažįstama, apsilankiusi Italijoje, jam pasakė: „Ten mačiau daug meno kūrinių, tačiau už religinio turinio darbus nieko nuostabesnio neregėjau“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija