Atnaujintas 2006 balandžio 5 d.
Nr.26
(1426)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pirmoji naujoje galerijoje

Ričardas Ničajus – produktyviai
dirbantis menininkas

Parodos pristatyme
dalyvavo visa Arnoldo
ir Dalios Rimučių šeima

Panevėžyje meno mylėtojams duris atvėrė dailės galerija „Arda“, kurioje pristatyta Ričardo Ničajaus tapybos darbų paroda.

Dailininkų sąjungos nario R.Ničajaus kūryboje vyrauja religinė tematika. Parodos atidaryme kalbėjęs menininkas neslėpė, jog tai atėjo iš vaikystės. „Tai, ką bandau parodyti savo kūriniuose, yra kaip mano malda ar atgaila, kaip mano mintys ar apmąstymai. Tapydamas paveikslus, jaučiu dvasinį pakylėjimą“, – sakė dailininkas. Viena R.Ničajaus pažįstama, apsilankiusi Italijoje, jam pasakė: „Ten mačiau daug meno kūrinių, tačiau už religinio turinio darbus nieko nuostabesnio neregėjau“.

R.Ničajaus parodos pristatymas sutapo su naujosios meno galerijos Panevėžyje įkurtuvėmis. „Ardos“ savininkai – Arnoldas ir Dalia Rimučiai. Galerijos pavadinimas gimė sudėjus jų vardų pirmuosius skiemenis.

Dalia yra kilusi iš Ramygalos, 20 metų gyveno Klaipėdoje. Jos vyras Arnoldas – pajūrio krašto žmogus. Dalia visada svajojo grįžti į tėviškę. Pagaliau svajonė išsipildė. Panevėžio centre nupirktą butą Rimučiai nutarė skirti meno reikalams. D.Rimutienė turi aukštesnįjį muzikinį išsilavinimą. Arnoldas mėgsta tapyti. Jų vaikai – dvi dukros ir sūnus – irgi gabūs menui. Simona yra Vilniaus muzikos ir teatro akademijos fortepijono klasės pirmakursė. Bernadeta ir Paulius mokosi Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos Dailės skyriuje. R.Ničajaus parodos atidaryme dalyvavo visa Rimučių šeima.

„Ardos“ galerijoje parodos bus keičiamos kas tris savaites. Čia bus galima nusipirkti patikusių dailės kūrinių.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija