Atnaujintas 2006 balandžio 7 d.
Nr.27
(1427)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Kovo 29 dieną Panevėžio vyskupijos kurijoje įvyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos vyskupai ir Apaštalinio Sosto atstovas Baltijos valstybėms, arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbrigenas.


Paneigiama teisė priimti sprendimus laikantis krikščioniškos moralės

Lietuvos Vyskupų Konferencijos pareiškimas

Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komitetui,

Šeimos ir vaiko reikalų komisijai

Kovo 27 dieną buvo paskelbta, kad Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė pareiškė įspėjimą Neringos miesto Juodkrantės parodų namų kuratorei Kristinai Danilevičienei. Taip įvertintas ponios Danilevičienės atsisakymas priimti į kuruojamą salę vieną vasario 16 dieną planuotos atidaryti VDA studentų darbų parodos dalį. Joje su antrašte „Gyvenimas kartu: šiuolaikinė tradicinė/netradicinė šeima“ turėjo būti eksponuojamos homoseksualistų porų fotografijos su tokį gyvenimo būdą reklamuojančiais plačiais ir provokatyviais komentarais.


Apginkime santuoką ir šeimą

Esame liudininkai vis stiprėjančio puolimo prieš amžinąsias vertybes, tradicinę moralę ir prigimtines žmogaus teises.

Lietuvos visuomenę šokiravo lygių galimybių kontrolierės įspėjimas Neringos miesto Juodkrantės parodų namų kuratorei, atsisakusiai priimti į savo kuruojamą salę homoseksualių porų fotografijas su provokuojančiais komentarais, kur šios poros įvardijamos kaip šeima. Juodkrantės parodų salės pastatas galerija yra sujungtas su katalikiška mokykla, todėl parodų kuratorės pademonstruota pagarba vietos mokyklos bendruomenei, jos įsitikinimams ir vertybėms buvo teisėta ir sveikintina.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija