Atnaujintas 2006 balandžio 7 d.
Nr.27
(1427)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar nusikalto savo luomui atostogavę kunigai?

Neatsitiktinai į rankas pateko kauniečiams skirtas laikraštis „Laikinoji sostinė“ (2006 03 18, Nr.53). Jo ieškojo ne vienas jonavietis. Juk Jonavoje ilgokai dirbo garbingas kunigas Vytautas Grigaravičius, kuris tame laikraštyje taip aršiai puolamas. Penkerius metus kunigas Vytautas buvo renkamas vienu iš dešimties populiariausiu Jonavos žmogumi. Dažnai jam būdavo skirta daugiau negu pusė visų rinkusiųjų balsų, ir tik likusią dalį pasidalydavo kiti devyni kandidatai.


Tylinti Lietuva

Įsiminė nuostabūs kunigo Ričardo Doveikos vasario 12-ąją ir kovo 12-ąją pasakyti pamokslai per Lietuvos radijo II programą transliuojamas šv. Mišias iš Vilniaus Katedros. Kunigas per pamokslą klausė: „Kodėl mes, matydami visas blogybes pas mus, tylime?“


Kodėl televizija užmiršo pensininkus?

Anksčiau Lietuvos televizija transliavo šv. Mišias iš Vilniaus Arkikatedros ar kitų bažnyčių. Nežinia, kodėl dabar to nematome. Negi jums, LRT vadovai, atrodo, kad mes, pensininkai, nieko gera nepadarėme, nepalikome, kad mus užmiršote?


Malda ir pasninkas

Netoli Obelių gyveno trys broliai. Antrojo pasaulinio karo metu vienas mokėsi Vilniuje. Buvo iš mažens pamaldus, per šv. Mišias kunigui patarnaudavo. Vėliau Vilniuje mokydamasis dažnai Aušros Vartus lankydavo, melsdavosi prašydamas Švč. Mergelės Marijos pagalbos, kad karas baigtųsi, pats gyvas liktų. Tais laikais Aušros Vartuose daug buvo karo pavargėlių be kojos, rankos ar kitaip sužeistų. Visi jie pagalbos kiekvieno prašė. Kas kiek galėjo, nors menko skatiko negailėjo. Šis jaunuolis niekada jų neaplenkdavo ir duodamas prašydavo Švč. Mergelės Marijos pagalbos tautai ir sau pačiam.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija