Atnaujintas 2006 balandžio 7 d.
Nr.27
(1427)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kryžiaus kelio apmąstymai Švč. Trejybės bažnyčioje

Kauno kunigų seminarijos
dvasios tėvas kun. Renato
Abeni su klierikais apmąsto
Kryžiaus kelią

Prie didžiojo kryžiaus kryželį
deda kun. Renato Abeni

Apmąstomas Kryžiaus kelias
(iš kairės): arkivyskupas Sigitas
Tamkevičius, Kunigų seminarijos
rektorius kun. Aurelijus Žukauskas,
kun. dr. Rimas Skinkaitis

Kovo 31-ąją Kaune, Švč. Trejybės bažnyčioje, Kunigų seminarijos klierikai rinkosi apmąstyti Kryžiaus kelią ir išgyventi tą didžiulį pasiaukojimą dėl visos žmonijos išganymo. Artėjanti Prisikėlimo šventė – šv. Velykos norom nenorom kiekvieną žmogų priverčia susimąstyti apie savo asmeninį gyvenimą, ryšį su Dievu, apsivalyti nuo blogų minčių, labiau pažinti Bažnyčios mokymą, laikytis visuotinės tikinčiųjų konstitucijos – Dekalogo.

Kryžiaus keliui vadovavo seminarijos dvasios tėvas kun. lic. Kęstutis Kėvalas. Iš pradžių pasveikinęs visus, išsakė troškimą, kad ši Gavėnios malda dar labiau suvienytų su Kristumi ir vienus su kitais ir priminė, jog „būti krikščioniu – tai sekti Kristų, gyventi su Juo, kaip tai darė apaštalai, pirmieji krikščionys ir šiandien visa Bažnyčia“. „Kryžiaus kelias – tai krikščionio kelias; o kryžius – tai sostas, kuriame karaliauja Kristus. Leiskimės į Kryžiaus kelią, kad sustiprėtume gyvenimui ir parengtume savo širdis Prisikėlimo džiaugsmui,“ – kvietė kun. K. Kėvalas.

Bažnyčioje priešais altorių stovėjo kuklus medinis kryžius su permestu raudonu audeklu, simbolizuojančiu Kristaus pralietą kraują už visos žmonijos nuodėmes. Kryžiaus papėdėje – nedidelis akmenų kauburėlis ir degančių žvakučių liepsnelės. Pilnutėlė bažnyčia tikinčiųjų – pasauliečių, vienuolių. Giedojo Kunigų seminarijos studentų choras, vadovaujamas Vitos Vaitkevičienės.

Meldėsi ir Kryžiaus kelio apmąstymuose dalyvavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Kunigų seminarijos rektorius kun. Aurelijus Žukauskas, kunigai, dėstytojai, klierikai.Kiekviena paslaptis, Kryžiaus kelio stotis buvo apmąstoma ir pažymima mediniu kryželiu didžiojo kryžiaus papėdėje. Pirmąjį kryželį padėjo arkiv. S.Tamkevičius. Likusius kryželius, pažymint penkiolika stočių, sudėliojo pasauliečiai, kunigai, klierikai, o paskutinį, penkioliktąjį kryželį, tarp akmenų įstatė Kunigų seminarijos rektorius kun. A.Žukauskas. Susikaupę, abipus kryžiaus išrikiavę klierikai kartu su tikinčiaisiais giedojo religines giesmes ir meldėsi.

Švč. Trejybės bažnyčioje Kryžiaus kelio apmąstymai paliko gilų pėdsaką kiekvieno dalyvavusio maldininko širdyje, sutvirtino tikėjimą.

Kazimieras Dobkevičius

Kaunas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija