Atnaujintas 2006 balandžio 26 d.
Nr.31
(1431)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Dėl tariamo valdžios stabilumo opozicija neatsisakys principų

Andrius Kubilius,

Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos pirmininkas

Koalicijos žlugimas nebūtų katastrofa Lietuvai

Praėjusį savaitgalį vykusiame Tėvynės sąjungos Tarybos posėdyje dar kartą pakartojome savo principinę nuostatą, kuri yra išdėstyta pareiškime „Dėl politinės padėties“: šiandieninės koalicijos žlugimas nebus katastrofa Lietuvai, nes yra galimi ir kitokie alternatyvūs sprendimai, kurių ieškoti iniciatyvos imtumėmės kartu su Liberalų sąjūdžiu Seime turėdami 36 vietas. Vienintelė išankstinė sąlyga – alternatyva be Uspaskicho ir Pakso partijų. Tačiau dar kartą noriu pabrėžti, kad mes tokios iniciatyvos imsimės tik tada, kai ši koalicija atvirai prisipažins žlugusi.


Dėl naujų šaltojo karo veiksmų prieš Lietuvą

Lietuvos Respublika vėl patiria, kas yra šaltasis karas ir Rusijos specialiųjų tarnybų provokacijos.

Dabar tikslingi smūgiai nukreipti į Užsienio reikalų ministeriją, kurios vadovas buvo išvykęs.

Nė vienas sveiko proto politikas nepatikės nei čia, nei Baltarusijoje, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje kas nors galėtų organizuoti pasikėsinimus į Baltarusijos opozicijos lyderį A.Milinkievičių. Tačiau Rusijoje skelbiami tariami jos žvalgybininkų slaptai padaryti pokalbių įrašai gali būti ženklas, jog. A.Milinkievičiui tikrai gresia pavojus iš Rusijos (ar Baltarusijos, tai beveik tas pats) slaptųjų tarnybų pusės.


Matematinė melo išraiška

Balandžio 11 dieną Lietuvos Respublikos Seime įvykęs balsavimas dėl Seimo pirmininko Artūro Paulausko atstatydinimo yra įdomus statistinis reiškinys, kuris prašyte prašosi patyrinėjamas. Išvardysime pradinius postulatus, kurie gali būti išeities sąlygomis mūsų tyrinėjimui. Tai valdančiosios koalicijos patikinimai spaudai ir visuomenei, kurių esmė yra ta, kad nuversti A.Paulauską sąmokslo nebuvo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija