Atnaujintas 2006 gegužės 10 d.
Nr.35
(1435)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ką pasirinks Azerbaidžanas?

Lietuvos Prezidentas dėl paskutiniųjų politinių įvykių Vilniuje atidėjo savo planuotą vizitą į Azerbaidžaną, tačiau artimiausiu laiku jis į šią šalį vis tiek vyks. Pastaruoju metu į Baku atvyksta vis daugiau aukštų užsienio svečių. Tai ir suprantama. Juk Kaspijos regione daug naftos ir jis svarbus strateginiu požiūriu, todėl Azerbaidžanas domina daugelį. Šiomis dienomis Azerbaidžane su oficialiu vizitu lankėsi Turkijos prezidentas Achmedas Nedžedas Sezeris. Kartu su Azerbaidžano prezidentu Ilchamu Alijevu jie paskelbė keletą pareiškimų, rodančių vis glaudesnį ekonominį bendradarbiavimą tarp abiejų šalių.


Teroristas Nr. 1 įkūrė savo „valstybę“

„Al Qaedos“ ir „Talibano“ teroristinės grupuotės paskelbė, kad jos sukūrė savo valstybę, kurios teritorija – šiaurės vakarų Pakistano rajonai. Šių teroristinių organizacijų vadeivos tvirtina, jog jie visiškai kontroliuoja Pakistano šiaurinę Vaziristano provinciją ir nemažą dalį pietų Vaziristano provincijos. Teroristai pateikė ir savo „valstybės“ įkūrimo įrodymus, išplatinę daugybę vaizdajuosčių, kuriose matoma, kaip šių Pakistano provincijų žmonės masiškai stoja į „islamo karių“ būrius. Pakistano oficialūs asmenys pagaliau pripažino, kad šalies teritorijoje iš tiesų veikia islamiškųjų smogikų treniruočių lageriai. O JAV Federalinio tyrimų biuro agentai sučiupo du žmones, kurie tardymo metu prisipažino, jog jau pusę metų mokėsi viename tokiame teroristų lageryje, Pakistano teritorijoje. Vienas jų, 24 metų JAV pilietis Hamilas Chajatas, ir jo tėvas Umeras Chajatas papasakojo, kad tuose treniruočių lageriuose mokomi daugelio pasaulio šalių piliečiai.


Teheranas šokdina pasaulį

Tapęs vienu radikaliausiu ne tik islamiškojo pasaulio, bet ir kitų panašių režimų lyderiu, Irano prezidentas Mahmudas Ahmadinedžadas paskelbė visam pasauliui, kad nuo šiol Iranas puikiai įsisavino branduolinę technologiją ir tapo dar viena branduolinių valstybių pasaulyje. Dar daugiau, Irano prezidentas, miniai šaukiant „Alachas yra didis“, pareiškė, kad Teheranas ir toliau sėkmingai tobulins savo branduolines technologijas, sodrins uraną pramoniniu būdu, o per artimiausius trejus metus užbaigs statyti sunkiojo vandens reaktorių. Ne tik amerikiečių, bet ir Rusijos specialistų vertinimu, pradėjus dirbti sunkiojo vandens reaktoriui, ten be vargo bus galima pasigaminti plutonį, tinkamą branduoliniams užtaisams gaminti.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija