Atnaujintas 2006 gegužės 17 d.
Nr.37
(1437)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Praeinam ar prismardijam?

Godulys nužudė ir Palangos širdyje
šimtmetį visus džiuginusį kurhauzą

Prieryčiu prieš Motinos dieną sapnavau didelio kalno viršūnėje nematomos rankos beisbolo lazda daužomus gėlėmis žėrinčius aukštus krištolo indus. Ir garsai žiro kaip šukės per širdį…

Nubudus ir žmonai įjungus radijukę, vėl girdėjome tą pačią, ypač skausmingą informaciją apie už Smiltynės ugniniais slibinais bėgantį per Kuršių neriją – pasaulyje unikaliu rojumi vadinamą, o dabar kapais verčiamą neregėtą gaisrą.


„Lietuvos žinios“, kam tarnaujate?

Pradėsiu nuo priminimo. 1996 metais, antrojo B.Jelcino perrinkimo Rusijos prezidentu rinkimų kampanijos įkarštyje, mačiau interviu su generolu A.Lebedžiu (per vieną Rusijos TV kanalų). Į korespondentės klausimą, kokie, jo nuomone, Ziuganovo ir RKP šansai šiuose rinkimuose, generolas tvirtai, lyg kirviu, nukirto: „Chvatit s nich, 70 milijonov svoich zagubili“ (Užtenka su jais. 70 milijonų savų pražudė).


Ko trūksta televizijos laidų vedėjams?

Neseniai „XXI amžiuje“ (Nr. 33) buvo paskelbtas Gintautės Kazlauskienės straipsnis „Ar televizijos laidų vedėja pritrūko meilės istorijų?“. Jame autorė rašė apie savo ir jos sūnaus nusivylimą Daivos Tamošiūnaitės laida „Meilės istorijos…“, rodytą per LNK televiziją. Manau, ta laida pasišlykštėjo dauguma mąstančių, protingų Lietuvos piliečių. Tos laidos „herojė“ – lesbietė, išblaškiusi savo tikrus vaikus. Jų atsikračiusi, ji ir toliau ieško lesbiečių ir kitų ištvirkėlių draugystės, ruošiasi su savo naująja partnere vykti „tuoktis“ į Olandiją. Taip ir norisi vėl klausti D.Tamošiūnaitės, ar tokios jos laidos nėra sąmoningas homoseksualistų, visokių iškrypėlių ir jų gyvenimo būdo propagavimas?


„Paslaugos“ prieš Tėvynę

Atsiliepdamas į straipsnį „Kaip klastojama Lietuvos istorija“, išspausdintą „XXI amžiuje“ kovo 3 dieną, irgi rašau savo pastebėjimus tuo klausimu. Neseniai kažkur skaičiau, kad mirė poetas ir vertėjas P.Keidošius. Kadangi jis yra mano kraštietis (esu gimęs prie Vištyčio, Vilkaviškio r.,), be to, jis pasižymėjo dar kitomis savybėmis, tai ir atkreipiau dėmesį į jo paminėjimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija