Atnaujintas 2006 gegužės 24 d.
Nr.39
(1439)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kariuomenės ir tautos vienybė

Prezidentas Valdas Adamkus iškilmingoje
Lietuvos partizanų pagerbimo ceremonijoje

Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo renginiuose, skirtuose Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai. Šalies vadovas įteikė valstybinius apdovanojimus rezistencijos kovų dalyviams ir partizanų rėmėjams, Lietuvos kariuomenės karininkams ir atsargos karininkams.

Po ceremonijos Prezidentas dalyvavo šv. Mišiose už Lietuvos partizanus ir laisvės gynėjus Lietuvos kariuomenės Šv. Ignoto bažnyčioje.

Iškilmingoje Lietuvos partizanų pagerbimo ceremonijoje, vykusioje aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos, šalies Prezidentas pabrėžė, kad vienybės tarp visuomenės ir kariuomenės idėja, telkusi tautą sunkiausiais istorijos laikotarpiais, šiandien yra svarbi visiems Lietuvos žmonėms. „Vienybė tarp visuomenės ir kariuomenės išryškėjo 1918 metų vasario 16-ąją, kai Lietuvos Taryba pasirašė politinį dokumentą, ir tą pačią dieną šalies kariai Gedimino bokšte iškėlė Lietuvos trispalvę“, – sakė prezidentas V.Adamkus, primindamas, kad tautos ir kariuomenės vienybė vėl atgimė pokario metais laisvės kovotojų ir šalies nepriklausomybę išsaugoti siekusių žmonių gretose.

Sveikindamas susirinkusiuosius valstybės vadovas sakė, kad šios kovos ir už laisvę sudėtų gyvybių atminimas leido Lietuvai ir vėl pakilti bei atkurti tarptautinės bendruomenės pripažįstamą ir gerbiamą nepriklausomą valstybę.

Prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad laisvės ir vienybės dvasia bei rūpestis valstybe, o ne siauri interesai turėtų būti perduodami ir jaunajai kartai.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija