Atnaujintas 2006 gegužės 31 d.
Nr.41
(1441)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kiekvienas gali turėti savąjį Everestą

Vladas Vitkauskas Kauno
rajono savivaldybės
viešojoje bibliotekoje

Šeštą kartą Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD) kvietė dalyvauti Nacionalinėje Lietuvos bibliotekų savaitėje, kuri buvo surengta balandžio 23-30 dienomis šalies bibliotekose. Savaitės šūkis – „Skaityk! Pažink! Mėgaukis!“ – kvietė bibliotekininkus, politikus, valdžios ir žiniasklaidos atstovus, bendruomenių narius ir visus knygos mylėtojus aktyviau skaityti, bendrauti, pažinti.

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vienas šios savaitės renginių – susitikimas su žymiu Lietuvos alpinistu Vladu Vitkausku. Tai – žmogus legenda, pirmasis pasaulyje iškėlęs Lietuvos vėliavą visų žemynų aukščiausiose viršūnėse, apdovanotas CIFP (tarptautinio „Fair Play“ judėjimo komisijos) garbės diplomu.

Susirinkusiems moksleiviams, mokytojams, garliaviečiams buvo įdomu pasiklausyti pasakojimų apie pasiruošimą ekspedicijoms, patirtus išgyvenimus bei netektis ekspedicijų metu. Renginio metu buvo atidaryta ir V.Vitkausko fotografijų paroda, kurioje pateikta apie 50 nuotraukų. Jose – vaizdai ir žmonės, sutikti ir nufotografuoti per dvejus kopimo metus. Taip pat buvo galima įsigyti ir alpinisto prisiminimų knygą „Everestas – manoji lemtis“.

Paklaustas, kodėl kopiama į Everestą, V.Vitkauskas atsakė cituodamas savo gyvenimą kalnams atidavusio Džordžo Meliorio žodžius: „Todėl, kad jis yra“. Alpinistas dar turi svajonių, kur galėtų iškelti Lietuvos vėliavą ir palikti savo pėdsakus. O dabar susitikinėja su visuomene, pasakoja apie savo keliones ir džiaugiasi matydamas, kaip klausytojams uždega norą irgi keliauti. Galime pasidžiaugti, kad žmonės, dalyvaudami tokiuose susitikimuose, ne tik turiningai leidžia laisvalaikį, bet ir tobulėja, patiria naujovių ir kažką atranda.

Virginija Tamašauskienė,
Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr.bibliografė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija