Atnaujintas 2006 birželio 14 d.
Nr.45
(1445)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Poezijos atlaidai baigėsi po vidurnakčio

Vladas VAITKEVIČIUS

Pats laikas užkąsti (iš kairės):
poetai – Alfas Pakėnas,
Vladas Vaitkevičius
ir Enrika Striogaitė

Aukštaitijos menininkai išmeldė, kad gamta, šį pavasarį gailėjusi saulės ir šilumos, be perstojo plakusi lietumi, bent prieš Sekmines, birželio 3-iąją, antrųjų Poezijos atlaidų Pagulbyje dieną, išsklaidytų sunkius debesis ir nušviestų horizontą. Išmaldavo ir gerai nusiteikę rinkosi į žavų Molėtų rajono kampelį, kuriame antrus metus plevena verslininko, dainininko ir poeto Kazimiero Jakučio bei gausių jo pagalbininkų kurstoma poezijos židinio ugnelė.

Apie vidurdienį svečių svetelių knibždėte knibždėjo, automobiliai užtvindė visą dirvonėlį, o Jonavos kultūros centro folkloro ansamblis „Laduta“ (beje, 2004 metais Italijoje vykusio festivalio „Music World“ laureatas) daina, muzika ir šokiais sutiko naujus atvykėlius. Ir aš su jauna šokėja smagiai patrepsėjau…


Angelai po bažnyčios skliautais

Benjaminas ŽULYS

Zapyškio Šv.Jono bažnyčioje buvo atidaryta dailininkės, žymios porceliano meistrės, šios parapijos gyventojos Irenos Petravičienės kaulo porceliano ir tapybos darbų paroda. Ji atidaryta per Sekmines ir Tėvo dieną. Šiomis progomis parapijos klebonas kun. Antanas Mickevičius aukojo šv. Mišias, pasakė jaudinantį pamokslą, kviesdamas mylėti Dievą, gerbti ir mylėti savo tėvus, šeimą, o tėvus – pavyzdingai atlikti savo pareigą vaikams, šeimai. Po to pakvietė gausiai susirinkusius parapijiečius bei svečius apžiūrėti žymios porceliano meistrės ir dailininkės darbų parodą.


Viešėjo Varšuvos Belianų teatras

Kazimieras Dobkevičius

Varšuvos Belianų kultūros
centro teatro aktorės (iš kairės)
Danuta Nagorna ir Elžbieta
Gaertner spektaklio metu
Autoriaus nuotrauka

Kaune viešėjo Lenkijos teatro trupė. Birželio 3 dieną Kauno įvairių tautų kultūrų centre Varšuvos Belianų kultūros namų profesionali teatro aktorių trupė parodė Lucynos Legut spektaklį „Nereikia šauksmu slopinti nakties tylos“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija