Atnaujintas 2006 liepos 19 d.
Nr.54
(1454)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Artimieji Rytai vėl liepsnoja

Petras KATINAS

Prie susprogdinto tilto Beirute

Nors padėtis Artimuosiuose Rytuose visą laiką buvo įtempta, tačiau pastaruoju metu, ypač atėjus į valdžią Palestinoje radikaliajai „Hamas“ grupuotei, ji tapo tarsi parako statinė. Gazos ruože ir Libane prasidėję karo veiksmai tapo labai panašūs į naująjį tikrąjį karą. Izraelio ginkluotosios pajėgos, „Hizbollah“ (Dievo karių) grupuotės smogikams kirtus Libano ir Izraelio sieną ir nužudžius kelis Izraelio karius, o du iš jų pagrobus, pradėjo karinę operaciją Libane. „Hizbollah“ radikaliųjų islamistų grupuotę remia Iranas ir Sirija, be to, ji turi savo atstovus ne tik Libano parlamente, bet ir vyriausybėje. Todėl Izraelio premjeras Ehudas Olmertas bei Izraelio karinių ir saugumo pajėgų vadovybė įsakė pradėti baudžiamuosius veiksmus Libane.


Politika – žvilgsnis ne visai iš šalies

Jonas Kazimieras BURDULIS

Arvydas Vidžiūnas
Gedimino Jokūbaičio nuotrauka

Tėvynės sąjungos vykdomąjį sekretorių Arvydą VIDŽIŪNĄ visa Lietuva prisimena dar iš tų laikų, kai jis Lietuvos televizijoje vedė laidą „Moki žodį, – žinai kelią“. Nuo tų laikų nutekėjo daug vandens, tos laidos vietą užėmė „Klausimėlis“. Kiti metai – kiti lapai...

Sutikau A.Vidžiūną Seime, pasibaigus Tėvynės Sąjungos frakcijos ir tuomet dar kandidato į premjero postą G.Kirkilo susitikimui, ir paprašiau jį papasakoti apie politikos vėjus, siautėjančius Seimo koridoriuose.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija