Atnaujintas 2006 liepos 26 d.
Nr.56
(1456)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Neišdainuotos mūsų dainos

Jonas Kazimieras Burdulis

Choro „Sodžius“ meno vadovė
ir dirigentė Regina Maleckaitė

Į choro „Sodžius“ koncertą, kuris šiemet atšventė savo 25 metų jubiliejų, mane pakvietė mokslo draugas Petras, su kuriuo susitikome nelinksma proga, – mokslo draugei mirus. Mokslus baigėme jau seniai, visi turime savo gyvenimą, savo rūpesčius, o paskaitos, į kurias anais laikais vakarais po darbo skubėdavome, jau seniai pasimiršo...

Negausi publika susirinko į Lietuvos medicinos bibliotekos salę, kur choras ir repetuoja. Po koncerto choro vadovė Regina Maleckaitė ir jo veteranas Mykolas Usonis papasakojo apie choro koncertinę veiklą, repeticijas, choristų nuoširdų darbą. Choristai, kurių dauguma yra dirbantys, po darbo atskuba du kartus per savaitę, nes dainuoti rečiau negalima – dainuoti priderėtų kasdien, tačiau mėgėjų chorui tai būtų jau pernelyg sunki našta.


Auginkime savo vilties medį

Alvyra Grėbliūnienė

Seminaro dalyviai ir dėstytojai

Liepos 11-16 dienomis Šventojoje vyko penktasis (jubiliejinis) neįgaliųjų literatų seminaras. Jo tema – ,,Tėviškė“. Į jį buvo pakviesta 20 šalies literatų. Seminarą vedė Lietuvos invalidų draugijos (LID) mokymo ir reabilitacijos centro dėstytoja poetė Paulina Žemgulytė. Jame pranešimus padarė dėstytojos poetė Alma Karosaitė, gydytoja, rašytoja Jūratė Sučylaitė. Lietuvių poetų eiles skaitė aktorius Laimonas Noreika. Įdomiomis kūrybinėmis mintimis pasidalijo, kvietė aktyviau bendradarbiauti laikraštyje ,,Bičiulystė“ redaktorė Aldona Milieškienė. P. Žemgulytė, atidarydama seminarą, pažymėjo, kad ,,žmogus rašo, kiek Dievas davė talento“. Toliau viskas priklauso nuo jo paties. O pabūti, pabendrauti su savo likimo broliais bei seserimis yra didelė vertybė. Čia galima susipažinti, surasti naujų draugų, įgyti daugiau žinių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija