Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Jaunimą aplankė vyskupas ir nuncijus

Aukšti svečiai ir kunigai
su jaunimu nusifotografavo
prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios

BIRŽAI. Liepos 12-ąją čia lankėsi Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas ir Popiežiaus apaštalinis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbrigenas. Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukšti svečiai aukojo šv. Mišias. Jos akcentavo katalikiško jaunimo stovyklos „Mums gera ne tik sostinėje“ uždarymą.

Turiningas poilsis

Nausėdžiuose, į kuriuos patekti galima iš Biržų važiuojant Vabalninko link, nuo liepos 6-osios iki 12-osios veikė katalikiško jaunimo stovykla „Mums gera ne tik sostinėje“. Finansavimą jai gavo iš Europos Sąjungos programos „Jaunimas“ pateikus projektą, kurį rengė Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios jaunimo iniciatyvinė grupė „Svajonių bažnyčia“. Savaitę trukusi stovykla – tai projekto, kuris prasidėjo liepos 1-ąją ir baigsis per Naujuosius metus, svarbiausioji dalis. Stovykloje iškylavo ne vien Biržų, bet ir Panevėžio, Pasvalio, Šiaulių, Kauno, Vilniaus jaunimo atstovai. Laikas čia bėgo nepastebimai greitai ir turiningai. Kiekvieną dieną poilsiautojai dalyvavo įvairiuose renginiuose. Pas stovyklautojus, kurių buvo per šimtą, į svečius buvo atvykę kun.Stasys Kazėnas iš Šiaulių, vienuoliai kunigai Domingas ir Stasys iš Pumpėnų (Pasvalio r.), Biržų klebonas kun. Dalius Tubys, kun. Vidmantas Bloškis, Naujamiesčio klebonas kun. Algirdas Dauknys.

Geras žmogus nepaliks kito nelaimėje

Biržų bažnyčioje į stovyklautojus Nausėdžiuose pirmasis kreipėsi vysk. J.Kauneckas. Ganytojas sakė, jog džiaugiasi matydamas tokį gražų jų būrį. Pristatydamas apaštalinį nuncijų arkiv. P.S.Zurbrigeną, vyskupas priminė, jog iš Šveicarijos kilusio nuncijaus pavardė lietuviškai reiškia „tarp tiltų“. Taigi Šventojo Tėvo pasiuntinys Baltijos šalims yra kaip tiltas, jungiantis Popiežių ir Lietuvos katalikus. Gražiai atsiliepdamas apie aukštąjį svečią, vyskupas prisiminė atsitikimą, kuris įvyko jiems važiuojant į Biržus vingiuotu keliu per Žaliają girią. Staiga iš akiračio dingo nuncijaus mašina. Grįžę atgal, arkivyskupą P.S.Zurbrigeną rado besirūpinantį, kaip ištraukti iš griovio į jį posūkyje nulėkusį kitą automobilį. „Geras žmogus visada eis padėti kitam nelaimėje“, – pažymėjo vysk. J.Kauneckas.

Plojo nuncijui

Apaštalinis nuncijus iškylavusį jaunimą palygino su drugeliais, pasirengusiais skristi į aukštį. Garbingasis svečias ragino visus atsigręžti į Jėzų, nes Jis yra mūsų mokytojas ir draugas, Jis niekada neleis būti vieniems. „Popiežius Jonas Paulius II yra sakęs: „Nebijokite atverti savo duris Kristui“. Jo įpėdinis Benediktas XVI šiandien taria: „Jauni žmonės, nebijokite Kristaus. Kas Jam dovanoja save, tam bus atlyginta šimteriopai“. Tegu jus visus lydi Švč. Dievo Motina ir šv. Kazimieras, Lietuvos globėjas“, – linkėjo arkivyskupas P.S.Zurbrigenas. Buvę bažnyčioje jo žodžius sutiko plojimais. Nuncijus perdavė Popiežiaus apaštalinį palaiminimą dalyvavusiems šv. Mišių aukoje ir jų šeimų nariams. Jaunimas bažnyčioje skandavo: „Ačiū, ačiū!“ bei plojo.

Svečiams dėkojo Biržų klebonas kun. D.Tubys.

Buvo ir meras

Po šv. Mišių vyskupas J.Kauneckas, nuncijus arkiv. P.S.Zurbrigenas ir jose dalyvavę kunigai su jaunimu nusifotografavo prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios. Jaunimas, susikibęs rankomis, ėmė suktis rateliu. Nuncijus dovanojo jaunimui kryželių. Buvo ir vaišės. Ilgai šventoriuje netilo balsai. Kartu su visais buvo ir rajono meras Regimantas Ramonas. Jis vyskupą ir nunciją, vykusius keliu nuo Vabalninko, sutiko prie Biržų miesto ribos.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija