Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Sosto įpėdinis – kalėjime

Italijos karališkosios dinastijos atstovas, sosto įpėdinis Savojos princas Viktoras Emanuelis tapo pačiu garsiausiu Italijos kaliniu. Kaip rašo Italijos spauda, dar visai neseniai princas mėgavosi brangiais kokteiliais ir vynais garsiame Leko kurorte šalia Komo ežero, o dabar sėdi Pietų Italijos miesto Potencos kalėjimo kameroje be kondicionuoto oro ir kitų civilizacijos patogumų. Ne tik sėdi, bet ir atsako į tardytojų klausimus, kurie įtaria princą glaudžiais ryšiais su mafija. Sosto įpėdinis princas Viktoras Emanuelis, kuriam neseniai sukako 69-eri, buvo priverstas pakeisti savo karališkuosius apartamentus į Potencos kalėjimo kamerą.


Rusijos generolų nuomonė

Susipažinę su paskelbtomis galimų lokalinių karų prognozėmis, Rusijos generolai pareiškė savo nuomonę tuo klausimu. Rusijos Federacijos karinių ekspertų kolegijos viceprezidentas generolas majoras Aleksandras Vladimirovas pareiškė: „Per artimiausius 10-15 metų didžiausias pavojus Rusijai kils iš Kaukazo. Ten vis stiprėja vahabitų judėjimas, kuris vis labiau skverbiasi į Dagestaną, Kabardinų Balkariją, Adygėją. Jeigu dar pridėtume audringą šio regiono kriminalizaciją, didžiulį nedarbą, narkotikų srautus ir kitą kontrabandą, tai be ginkluotųjų pajėgų įsikišimo nieko nepakeisi. Tai gali virsti didele ir ilga karine kampanija. Labai tikėtina, kad Rusijos armijai prireiks ginti jos ištikimiausią sąjungininką Vidurinėje Azijoje – Kazachstaną. Į šią respubliką jau nusižiūrėjo JAV. Negalima atmesti, jog bus bandoma jėga nuversti dabartinį mums draugišką Kazachstano režimą. Todėl Rusija tiesiog privalės panaudoti tam savo ginkluotąsias pajėgas“.


Nelinksmas jubiliejus

Liepos 7 dieną JAV prezidentui Džordžui Bušui sukako 60 metų. Nelabai malonia „dovana“ Baltųjų rūmų šeimininkui buvo jubiliejaus išvakarėse paskelbti visuomenės apklausos rezultatai, iš kurių aiškėja, kad prezidento populiarumas nukrito iki žemiausio lygio – jį remia tiktai 29 proc. apklaustųjų. Amerikiečių spauda pažymi, jog toks žemas Dž.Bušo populiarumo reitingas yra pats žemiausias tarp JAV prezidentų per paskutiniuosius 100 metų. Tiesa, buvo dvi išimtys: prezidentų Ričardo Niksono ir Džimio Karterio reitingai kažkada buvo dar žemesni.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija