Atnaujintas 2006 rugpjūčio 4 d.
Nr.58
(1458)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Visos viltys Dievuje

Lietuva vis labiau ritasi į bedugnę. Šokiruoja žiniasklaidos pranešimai apie tai, kad mūsų valstybė yra pati nesaugiausia, didžiausias mirtingumas keliuose, sveikatos apsaugos sistema prasčiausia, skyrybų skaičiumi pralenkiame visas Europos šalis. Baisiausia, kad 15 proc. moksleivių patiria seksualinę prievartą ir ne bet kur, o mokykloje, 20 proc. paauglių patiria smurtą. O kiek suaugusiųjų nukenčia – neaišku. Matyt, labai daug.


Kodėl skatinamos rusiškos nešvankybės?

Liepos 21 dieną, 19 val. 45 min., žiūrėjau antro televizijos kanalo laidą „Kasdienybės aitvarai. Kaip keikiamės, kodėl ir kokiose situacijose?“ Šioje rusiškų nešvankybių propagandos laidoje jos dalyviai atvirai žavėjosi rusiškais keiksmažodžiais.


Birželio sukilimą prisimenant

Labai džiaugiuosi „XXI amžiaus“ priedu „Už laisvę“. Malonu buvo matyti garbių žmonių nuotraukas, išgirsti dar gyvų liudininkų pasakojimus apie mūsų tautos praeitį.

Ką davė Birželio sukilimas Lietuvos valstybei ir jos žmonėms? Glaustą atsakymą pateikia dr. Adolfas Damušis, Laikinosios vyriausybės ministras: „Nors sukilimo sėkla buvo trumpalaikė, bet jo reikšmė ir prasmė yra giliai įdiegta tautoje, kaip tautos tvirtybės išraiška.


Laimė ir nelaimė be pasekmių nelieka

Karo metu, į Vilnių važiuodamas, Daugpilyje laukiau traukinio. Ten buvo nemažai žmonių. Tarp jų vaikščiojo nuskurdęs barzdotas žmogelis ir žmonių prašinėjo maisto, nes buvo tris dienas nevalgęs. Visokių buvo, kai kurie pusmaišius maisto vežėsi, bet nieko nedavė. Šis žmogelis ir prie manęs priėjo. Man jo labai pagailo, nors iš namų vežiausi nedaug maisto, nes buvome po gaisro. Aš visgi pavalgyti daviau, nes Vilniuje ir pats dažnai pusalkanis būdavau. Pavalgęs padėkojo ir dingo tarp žmonių.


Blogybių priežastis – svaigalai

Rusų rašytojas Levas Tolstojus (1829-1910) rašė, kad visų blogybių, net karų ir terorizmo, priežastis – svaiginimasis alkoholiu, tabaku, kava. Ši tiesa buvo pajuokta, paniekinta, todėl kilo Pirmasis pasaulinis karas. Po jo – jokio atsivertimo. Mirties geluonio rauti neskubėta, užtat nuoširdžiai vykdyta draugo Lenino direktyva.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija