Atnaujintas 2006 rugsėjo 1 d.
Nr.65
(1465)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Neaiškūs dalykai Kryme

2017 metais baigiasi Rusijos ir Ukrainos vienos sutarties terminas. Ši sutartis – dėl Sevastopolio ir kitų Rusijos Juodosios jūros karo laivyno bazių nuomos Kryme. Neatsitiktinai jau dabar vietiniai rusakalbiai, kurstomi Maskvos ir specialiųjų instruktorių, rengia protesto demonstracijas, siunčiamos peticijos į Kremlių reikalaujant baigti ceremonytis su Ukraina ir pasiimti „šventą rusų žemę“ – Krymą.


Kruvinojo Berijos sekėjas

Pasiligojus Kubos diktatoriui Fideliui Kastro ir minint jo 80-metį, pasaulio spauda vėl ėmė daug rašyti apie „komendantą Fidelį“ ir jo asmenybę. Šį kartą, nors iš anksto buvo labai reklamuojama, jokių oficialių jubiliejinių iškilmių nebuvo, nesuvažiavo į Havaną „broliškų šalių lyderiai“. Atrodo, buvo atvykęs tiktai F.Kastro įpėdinis kovoje su Amerikos „imperializmu“ Venesuelos prezidentas Hugas Čavesas.


Jie nepasikeitė

Oficialiojo Kremliaus atstovai nekomentavo prieš penkiolika metų įvykusio ir žlugusio rugpjūčio pučo, po kurio pralaimėjimo labai greitai žlugo ir Sovietų Sąjungos imperija. Skirtingai nuo V.Putino administracijos, kai kurie Rusijos laikraščiai uždavė vadinamojo Valstybinio ypatingosios padėties komiteto (GKČP) nariams du klausimus:

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija