Atnaujintas 2006 rugsėjo 6 d.
Nr.66
(1466)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Gerovė pagal naująją koaliciją

Žinia apie apskričių viršininkų ir jų pavaduotojų atlyginimų priedus suglumino: nomenklatūrinė tradicija valstybėje tęsiama, o viltys, sietos su kitos kartos Premjero šiuolaikiškesniu požiūriu ir mąstymu, ima bliūkšti. Kodėl ta žinia tokia reikšminga? Apskričių vadų ir pusvadžių tik dvidešimt, gal nevertėtų daryti kokių ypatingų išvadų. Tačiau jos neišvengiamos, jos prašyte prašosi, o ir veiksmas simptomiškas, tradicinis, demaskuojantis.


Odė baudžiauninkams ir katinui Bazilijui

Organaizerių horizonte įsižiebus Rugsėjo 1–ajai mąstai, žmogau, ką skanduotum šventinio parado šurmuly, kuo valstybę šlovintum, už ką valdžiai dėkotum? Išreitingavęs šiandienykščių naujienų populiarumą, nustėrau: realybės šou „valdžios tvartelis“ sėda gerų geriausiai trečion vieton. Pirmoje, be konkurencijos, – „alus ir pergalės“ (pagaliau (kol kas) pergalės) ir čia komentuoti nereikia, reikia sirgti. Antroje – užsienio naujienos... Taip taip – užsienio naujienos. Karas, besivaikantis terorizmo šmėklą, tarptautiniai kriminalai, paskalos ir net aktualijos... Nejau ir mano Tėvynė subrendo į demokratinę valstybę, kurioje spauda skiriasi nuo tualetinio popieriaus, o TV laidos – nuo penkiolikmečio DVD filmotekos? Tačiau nepermaldaujamas nacionalinis nihilizmas leidžia ūglius: „tyli kiaulė gilią šaknį knisa“. Ne kitaip. Norėdamas įsitikinti leidžiuosi į Lietuvos identiteto paieškas.


Raganiškės įspūdžiai provokuoja diskusiją

Tai ne reportažas, ne apžvalga ir toli gražu ne mėginimas išsamiau apžvelgti vienu kitu požiūriu Tėvynės sąjungos (TS) vasaros sąskrydį ramiame, stebėtinai gražiame Dzūkijos gamtos kampelyje – Raganiškės kaime, prie Gailieko ežero. Šie keli pastebėjimai plaukia ir pinasi, beje, iš netrumpos įvairiaspalvės patirties gimtinėje ir svetur, Sovietijoje, Gulago salyne ir laisvoje Europoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija