Atnaujintas 2006 rugsėjo 22 d.
Nr.71
(1471)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Esame dėkingi!

Daugelis jaunų žmonių būna gerokai nustebinti, kai sužino, jog, norint priimti Santuokos sakramentą, teks išklausyti kursus sužadėtiniams. Atrodo, tai bus dar vienas barjeras, juk ką galima nauja išgirsti, nejaugi pamokys, kaip reikia gyventi. Taip manėme ir mes. Abu turime aukštąjį universitetinį išsilavinimą, vadinasi, esame apsišvietęs, žinome, kas mūsų laukia. Svarbiausia, kad vienas kitą mylime, tad, atrodo, viskas puiku.

Tačiau nuomonę pakeitėme, kai apsilankėme Šilalės šeimos centre. Visų pirma mums patiko gera atmosfera ir pirmoji pažintis su šio centro vadove Salomėja Trakšeliene, kuri maloniai mus priėmė, užregistravo ir, kas svarbiausia, paaiškino šių kursų tikslus. Juk Bažnyčia siekia ne trukdyti, bet priešingai – padeda sužadėtiniams apsispręsti prieš priimant tokį svarbų gyvenimo sprendimą.

Mes su lektoriais susitikome penkis kartus. Bendravimas buvo ypač šiltas ir nuoširdus, priešingai nei su valstybinių įstaigų tarnautojais, su kuriais prieš vestuves irgi teko tvarkyti nemažai reikalų. Pirmiausia išklausėme paskaitas „Šeima socialiniu požiūriu“ ir „Šeima psichologiniu požiūriu“, kurias skaitė sociologijos mokslų magistras Kęstutis Trakšelys. Tai labai intelektualus žmogus, kuris laisvai diskutuoja, įdomiai dėsto bei turi daug žinių ir gyvenimiškos patirties. Ypač malonu, kad žmogus išmano ne tik savo dalyką. Jo teologinės žinios labai plačios, be to, retai išgirsi net kunigą taip šiltai kalbant apie Bažnyčią ir tikėjimą.

Ne mažiau įdomi buvo ir centro vadovės sociologijos mokslų magistrės S.Trakšelienės paskaita „Kaip stiprinti ir išsaugoti šeimą“, jos patarimus net norėjosi konspektuoti ir pasidėti prieš akis. Paskaita buvo paįvairinta gyvenimiškais pavyzdžiais. Vadovė sugeba išprovokuoti diskusijas, kas yra labai svarbu.

Ketvirtame susitikime Gida Zobelienė papasakojo apie natūralų šeimos planavimą. Be abejo, apie tai buvome girdėję, bet ne visi supratę jo esmę. Lektorė tuos dalykus išaiškino labai paprastai, išsamiai, suprantamai, išdėstė Bažnyčios požiūrį į kontracepciją, į gyvybę, abortus. Paskaitą apie Santuokos sakramentą skaitė kun. Stasys Toleikis. Skaitė įdomiai, aiškiai, svarbiausia, kad jis turi neblogą humoro jausmą.

Esame labai dėkingi už suteiktas žinias, už mūsų išklausymą, kas dabartinėje visuomenėje būna retai. Dėkingi už atsakytus klausimus ir už tai, kad mus gražiai palydėjo į santuokinį gyvenimą. Stebėtina, kad tokiame nedideliame mieste kaip Šilalėje yra toks geras, kvalifikuotas Šeimos centro kolektyvas, kurio nariai labai atsakingai žiūri į savo pareigas. Kad centro veikla būtų sklandi ir turininga, ypač daug tenka stengtis jo vadovei S.Trakšelienei.

Ir tiems, kurie būna nepatenkinti, kad tenka išklausyti kursus sužadėtiniams, pasiūlome: nuvykite į Šilalės šeimos centrą, nenusivilsite. Rasite gerą aplinką ir, kas svarbiausia, gerus žmones, kurie darbuojasi dėl Bažnyčios ir dėl mūsų visų, kurie esame šiek tiek atitrūkę nuo jos.

Saulius ir Sandra Urbonai

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija