Atnaujintas 2006 rugsėjo 29 d.
Nr.73
(1473)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popiežius atskyrė nuo Bažnyčios buvusį Zambijos arkivyskupą

Popiežiaus ekskomunikuotas
Zambijos arkivyskupas
Emanuelis Milingas

Popiežius Benediktas XVI ekskomunikavo, arba kitaip tariant - atskyrė nuo Bažnyčios, buvusį Zambijos sostinės Lusakos arkivyskupą Emanuelį Milingą, kuris Jungtinėse Valstijose neteisėtai į vyskupus įšventino keturis vedusius vyrus. Pastarieji buvo nuo Katalikų Bažnyčios atskirtos senkatalikių bendruomenės vyskupai.

E.Milingas, neseniai įkūręs vedusių kunigų draugiją, buvo automatiškai ekskomunikuotas dėl „vis gilėjančio atotrūkio“ nuo Bažnyčios normų ir už tai, kad „tarp tikinčiųjų sėjo susiskaldymą bei sumaištį“.

E.Milingas kelis kartus šokiravo Katalikų Bažnyčią: pirmą kartą, kai 2001-aisiais jis vedė 43 metų korėjietę Mariją Sung, parinktą jam prieštaringai vertinamo vadinamosios Susivienijimo Bažnyčios lyderio S.M.Moono. Vėliau E.Milingas paliko M.Sung, grįžo į Katalikų Bažnyčią ir, norėdamas reabilituotis, metus gyveno atsiskyręs Pietų Amerikoje. Tada jis grįžo į Italiją ir apsigyveno vienuolyne netoli Romos.

2006-ųjų birželį E.Milingas dingo iš vienuolyno, esančio į pietus nuo Romos, kur pastaruosius ketverius metus gyveno beveik kaip atsiskyrėlis. Netrukus pasirodė Vašingtone, kur surengė netikėtą spaudos konferenciją. Joje pareiškė, kad jo naujoji misija esanti įtikinti Vatikaną leisti kunigams vesti.

Išsamiau apie tai rašysime kitą penktadienį.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija