Atnaujintas 2006 spalio 13 d.
Nr.77
(1477)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kryžiaus kelias iš Kryžių kalno į Šventąją Žemę

Žygio dalyviai Gintaras Naudžiūnas
ir Birutė Žemaitytė prie į Šventąją
Žemę nešamo kryžiaus
Kazimiero Dobkevičiaus nuotrauka

Jau daugiau nei penkis mėnesius tęsiasi Lietuvos maldininkų kelionė pėsčiomis iš Lietuvos, Kryžių kalno Meškuičiuose, į Golgotos kalną Šventojoje Žemėje – šių dienų stebuklas. Atgailos ir aukos komanda – būrelis pasiryžėlių iš visos Lietuvos į ilgą ir prasmingą žygį išvyko gegužės 5 dieną išlydėti ir palaiminti vyskupo Eugenijaus Bartulio. Maldininkai Vilniaus Arkikatedroje prašė šv. Kazimiero pagalbos ir globos toje kelionėje su šešiasdešimt kilogramų sveriančiu kryžiumi ir Lietuvos vėliava. Kelionė nelengva – kiekvieną dieną be poilsio, net ir šventomis dienomis, nueinama po 30-40 kilometrų. Iš pradžių šalto lietaus plakami, vėliau karštos saulės kepinami, maldininkai nakčiai išsitiesdavo net ir ant plikų grindų savo miegmaišiuose.


Iškilmės Žemaičių Kalvarijos šventovėje

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Spalio 8-oji diena įrašė dar vieną ypatingai šviesų puslapį ne tik į Telšių vyskupijos Žemaičių Kalvarijos, bet ir Lietuvos, taip pat viso pasaulio krikščioniškosios šeimos metraštį. Nepaisant tądien per Žemaitiją nuvilnijusių liūtingų proveržių, šimtai maldininkų, choristų iš Palangos ir Panevėžio, Vilniaus ir Kretingos, Klaipėdos ir Vilkaviškio, kaip ir liepos pradžioje į garsiuosius Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo dvylikos dienų atlaidus, rinkosi į Žemaičių Kalvarijos Baziliką dalyvauti Švč. Mergelės Marijos, Krikščioniškųjų Šeimų Karalienės, paveikslo istorinėse vainikavimo iškilmėse.


Amerikos lietuvių piligrimystė

Šiaulių vyskupas aukojo šv. Mišias už Broktone gyvenančias vienuoles

Inesė RATNIKAITĖ

Svečiai iš Broktono šv. Mišių
metu giedojo angliškai ir lietuviškai.
Eucharistijai vadovavo Šiaulių
vyskupas Eugenijus Bartulis

„Atvažiuoju čia dėl savo mamos, kuri nebegalėjo sugrįžti“, – sakė lietuvė vienuolė, gyvenanti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rugsėjo 12–20 dienomis devynios Sopulingosios Motinos ir Nukryžiuotojo Jėzaus Vargdienės seserys, lydimos kunigo Josefo Fratico, atvyko į Lietuvą. Kartu svečiavosi ir būrelis pasauliečių – giminaičių, pažįstamų. Daugelis jų gerai ar net labai gerai kalba lietuviškai. Su Lietuva supažindinanti gidė sakė neleidžianti tinginiauti, skatinanti kuo daugiau kalbėti tėvų kalba.


Mylėti kenčiančiuosius

Seselė Dolorita Butkus, Utenos
dekanas kun. Saulius Kalvaitis
ir ligoninės direktorė
Žaneta Valiulienė

Rugsėjo 15 dieną Utenos Šv. Klaros palaikymo gydymo ir slaugos ligoninė paminėjo dešimties metų sukaktį. Šios ligoninės steigimo iniciatoriai buvo jau Amžinybėn išėjęs Utenos dekanas kun. Petras Adomonis, seserys vienuolės pranciškonės, atvykusios iš JAV Pitsburgo vienuolyno. Kuriant ligoninę, renovuojant jos koplyčią, daug pasidarbavo seselė Dolorita Butkus, į Uteną atvykusi prieš 12 metų, Utenos „Caritas“ bei rajono savivaldybė. Ligoninės iškilmėse dalyvavo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, vyskupas emeritas Juozas Preikšas, viešnia iš JAV sesuo vienuolė Džanet Gardner, Utenos dekanas ligoninės globėjas kun. Saulius Kalvaitis, kiti dekanato kunigai, Utenos apskrities ir savivaldybės atstovai.


Šeimos šventė Kaune

Kaune įvyko originali Šeimos šventė, sulaukusi didelio miestiečių susidomėjimo. Nuo Rotušės aikštės Kauno muzikinio teatro link pajudėjo šventinė eisena, vedama Kauno pučiamųjų orkestro „Ąžuolynas“ ir miesto vicemero, Lietuvos krikščionių demokratų vicepirmininko bei šventės globėjo Kazimiero Kuzminsko.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija